Ενθαρρυντική η εξέλιξη της πειραματικής καλλιέργειας ''τσάι του βουνού'' στη Ρεντίνα

Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Τ
ην πειραματική καλλιέργεια του φυτού «τσάι του βουνού» στη Ρεντίνα επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Ρεντίνας Παύλος Σταύρου και ο πρ. Δ/ντης της Δ/νσης Γεωργίας ο γεωπόνος Ανδρέας Σταμούλης, ο οποίος έχει αναλάβει εθελοντικά και αφιλοκερδώς την επιστημονική παρακολούθηση.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η εποπτεία και ο έλεγχος της εξέλιξης της ανάπτυξης του φυτού το οποίο δοκιμαστικά φυτεύθηκε από το Δ. Σοφάδων το Νοέμβριο του 2011 σε έκταση 2 στρ. στη Ρεντίνα και σε έκταση 1,5 στρ. στην Κτιμένη.

Διαπιστώθηκε ότι τα φυτά αναπτύχθηκαν με ελάχιστες απώλειες που δεν ξεπερνούν το 5%. Η ανάπτυξη του φυτού στον 1ο χρόνο κρίθηκε αρκετά ικανοποιητική αλλά και η ποιότητα του δείχνει εξαιρετική. Η πλήρης όμως απόδοση του φυτού έρχεται μετά το 2ο χρόνο οπότε θα υπάρχει και η δυνατότητα για περισσότερο ακριβή συμπεράσματα.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος δήλωσε ότι : «πιστεύουμε στις δυνατότητες του τόπου μας, πιστεύουμε στις πολλαπλές ευκαιρίες που μπορεί ο Δ. Σοφάδων να δώσει στους κατοίκους του. Είμαστε αισιόδοξοι για την εξέλιξη της πειραματικής καλλιέργειας του τσαγιού σε Ρεντίνα και Κτιμένη. Τα πρώτα δείγματα κρίνονται αρκετά ικανοποιητικά. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα συζητήσουμε με κατοίκους των περιοχών αυτών προκειμένου να προωθήσουμε την ιδέα της επέκτασης της καλλιέργειας του φυτού, σε μικρή κλίμακα, έτσι ώστε του χρόνου να είμαστε σε θέση να διαθέσουμε στους ενδιαφερόμενους δωρεάν φυτά για μεταφύτευση.

Στην περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον, τότε θα κάνουμε περισσότερο συγκεκριμένες προτάσεις όσον αφορά όχι μόνο την καλλιέργεια αλλά και για την προώθηση του τελικού προϊόντος στην αγορά».[ karditsalive ]

0 Απαντήσεις για... for “ Ενθαρρυντική η εξέλιξη της πειραματικής καλλιέργειας ''τσάι του βουνού'' στη Ρεντίνα ”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο