Πολιτεία με... 91% ειδικές ανάγκες

Δημοσιεύτηκε στις Κυριακή 15 Μαΐου 2011 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«M
ια όχι και τόσο ευχάριστη εικόνα αποκαλύπτει ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος όσον αφορά στην προσβασιμότητα των πολιτών-ΑμεΑ σε κτήρια δημόσιων υπηρεσιών, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέδειξαν οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε στη Βουλή, σε απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Γκιουλέκα, η κατάσταση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τραγική για μια Πολιτεία που θέλει να αυτοαποκαλείται ως ευνομούμενη, καθώς -σύμφωνα με τους ελέγχους- μόνον ένα ποσοστό 9% των δημόσιων κτηρίων είναι προσβάσιμα σε ΑμεΑ, ενώ ένα άλλο 40% είναι μερικώς προσβάσιμο.

Λάρισα-Πελοπόννησος

Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στο νομό Λάρισας τα κτήρια είναι προσβάσιμα σε ποσοστό 48% επί του συνόλου.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, διαπιστώθηκε ότι στο Δήμο Ναύπλιο τα κτήρια είναι προσβάσιμα σε ποσοστό 21% , στο Δήμο Καλαμάτας σε ποσοστό 34%, στο Δήμο Τρίπολης σε ποσοστό 40% και στο Δήμο Σπάρτης σε ποσοστό 42%.

Εγχειρίδιο για την... πρόσβαση

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Εσωτερικών έχει εκδώσει εγχειρίδιο με τίτλο «Μεθοδολογία Ελέγχου Προσβασιμότητας Δημοσίων Υπηρεσιών και Υποδομών», το οποίο καταρτίστηκε από διϋπουργική επιτροπή, με τη συμμετοχή αντιπροσωπευτικών οργανώσεων των ΑμεΑ. Το εγχειρίδιο αυτό περιέχει ερωτηματολόγια με βάση τα οποία θα γίνονται στο εξής οι έλεγχοι προσβασιμότητας σε υπηρεσίες του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, δήμους και περιφέρειες.

Ντόλιος: Υπεύθυνοι οι δήμαρχοι για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο κ. Ντόλιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ηρούς Διώτη και Βασίλη Μουλόπουλου είχε καταστήσει σαφές πως οι δήμαρχοι έχουν την τελική ευθύνη για την υλοποίηση των δράσεων που απαιτούνται για την εξασφάλιση πρόσβασης των ΑμεΑ στα κτήρια που βρίσκονται μέσα στα όρια ευθύνης των ΟΤΑ και στεγάζουν τις υπηρεσίες τους, αλλά και στις κοινόχρηστες υποδομές



[Ο Φουρνιώτης ]



0 Απαντήσεις για... for “ Πολιτεία με... 91% ειδικές ανάγκες”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο