Ποινικές ευθύνες για όσους διαστρεβλώνουν την απογραφή

Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα 16 Μαΐου 2011 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Σ
κληρή στάση αποφάσισε να υιοθετήσει ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λαμιέων, καθώς κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Σαββάτου καταγράφηκαν καταγγελίες για τηλεφωνική απογραφή από δήμο της Ευρυτανίας, όπως επίσης και ομαδική μετακίνηση κατοίκων της Λαμίας με σκοπό την απογραφή μέσα στο Σαββατοκύριακο που πέρασε σε καφενεία χωριών στα οποία δεν διαμένουν μόνιμα.

Ο δήμαρχος Λαμιέων, Γιώργος Κοτρωνιάς, έκανε λόγο για «συνειδητές επιλογές παραπλάνησης», επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο δήμος έχει τη δυνατότητα να αποδείξει που μένει κάποιος και να προσβάλλει την παραπλανητική απογραφή. Στο δήμο δείχνουν αποφασισμένοι να προωθήσει τις επώνυμες καταγγελίες, αλλά και όσα στοιχεία συγκέντρωσαν οι υπηρεσίες, για αλλοίωση της απογραφής στη δικαιοσύνη προς διερεύνηση ποινικών ευθυνών. Ταυτόχρονα όσοι κάτοικοι επέλεξαν να μην απογραφούν στη Λαμία που κατοικούν μόνιμα θα έχουν πρόβλημα στη χορήγηση βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας, σε περιπτώσεις που αποδεδειγμένα καταστρατηγήθηκε η διαδικασία της απογραφής

Οι αποφάσεις αυτές του Δ.Σ. περιέχονται σε επιστολή που απέστειλε ο κ. Κοτρωνιάς το Σάββατο στον Πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλώ να προστατεύσετε το κύρος της Απογραφής:

1) Διακόπτοντας τη διαδικασία της απογραφής το Σάββατο και την Κυριακή στους Δήμους της Ευρυτανίας στο Δήμο Δομοκού και στο Δήμο Αργιθέας Καρδίτσας.

2) Αυξάνοντας την εποπτεία στις παραπάνω περιοχές και ενημερώνοντας τους επόπτες των παραπάνω Δήμων, ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα προωθήσουμε τις επώνυμες καταγγελίες, αλλά και όσα στοιχεία συγκέντρωσαν οι υπηρεσίες μας, για αλλοίωση της απογραφής στη δικαιοσύνη προς διερεύνηση ποινικών ευθυνών.

3) Σας γνωρίζουμε ότι θα κινήσουμε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια (πολιτική, δικαστική) και αξιοποιώντας τα ήδη συγκεντρωμένα στοιχεία θα προσβάλουμε τις εν λόγω ενέργειες που οδηγούν σε ακυρότητα της απογραφής.

4) Τέλος, σας γνωρίζουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την διακοπή της χορήγησης βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας στο Δήμο μας σε περιπτώσεις που αποδεδειγμένα καταστρατηγήθηκε η διαδικασία της απογραφής».


[paratiritis ]



0 Απαντήσεις για... for “ Ποινικές ευθύνες για όσους διαστρεβλώνουν την απογραφή”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο