Ψήφισμα στήριξης των γιατρών στο Νοσοκομείο Καρπενησίου

Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


Ο
δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κ. Υγείας Ευρυτανίας, κ. Τσιρώνη, και τον Γραμματέα, κ. Σοφό, ενημερώθηκε για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Καρπενησίου.
Συγκεκριμένα, έχουν προκύψει δύο σοβαρά ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Το πρώτο εκ των δύο ζητημάτων αφορά στον χαρακτηρισμό του Νοσοκομείου μας από Γ’ ζώνης εφημέρευσης σε Β’, σύμφωνα με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, γεγονός που μειώνει αυτομάτως τον αριθμό εφημεριών που είναι σε θέση να κάνουν οι γιατροί.
Το δεύτερο, εξίσου σημαντικό ζήτημα, σχετίζεται με την υποχρεωτική μετακίνηση της νεοδιορισθείσας στο νοσοκομείο μας επιμελήτριας παιδιάτρου προς το νοσοκομείο Λαμίας. Η ενέργεια αυτή, σε συνδυασμό με τη σχετική νομοθεσία για τις εφημερίες, υπολογίζεται ότι θα αφήνει το νοσοκομείο Καρπενησίου χωρίς εφημερεύον παιδίατρο για περίπου 16 ημέρες κάθε μήνα.

Ο δήμαρχος δήλωσε:
«Το Νοσοκομείο Καρπενησίου ανταποκρίνεται στις ανάγκες, όχι μόνο του δήμου μας, αλλά και όλης της Ευρυτανίας, ενός ορεινού νομού εξαιρετικά δύσβατου και προβληματικού σε σχέση με τη διακομιδή των ασθενών, αλλά και τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας του. Επιπρόσθετα, όντας η περιοχή μας ένας από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς, το Νοσοκομείο Καρπενησίου εξυπηρετεί καθημερινά και τους επισκέπτες του νομού.
Αντί λοιπόν για ενέργειες που υποβαθμίζουν το Νοσοκομείο, όπως οι προαναφερθείσες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οφείλουν να μεριμνήσουν για την κατάλληλη στελέχωσή του, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών και η επάρκειά του σε βασικά τμήματα.
Η νέα δημοτική αρχή είναι συμπαραστάτης στην προσπάθεια της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κ. Υγείας Ευρυτανίας, προκειμένου να επιστρέψει το Νοσοκομείο Καρπενησίου στη Γ’ ζώνη εφημερίας, να επιστρέψει η παιδίατρος στην θέση που διορίστηκε, αλλά και να συνεχιστεί η στελέχωση του Νοσοκομείου, έτσι ώστε τόσο οι κάτοικοι της Ευρυτανίας, όσο και οι επισκέπτες της να απολαμβάνουν το αυτονόητο δικαίωμα στην περίθαλψη».

Το ζήτημα του νοσοκομείου συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 19/01/2011 και ώρα 6 το απόγευμα. Ο κ. Κώστας Μπακογιάννης εισηγήθηκε την έμπρακτη στήριξη της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρου Υγείας Ευρυτανίας, με ψήφισμα, το οποίο και θα αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


[http://www.evrytanika.com/article.php?id=7902 ]

0 Απαντήσεις για... for “ Ψήφισμα στήριξης των γιατρών στο Νοσοκομείο Καρπενησίου”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο