Γαλατόπιτα Ευρυτανίας
Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011 και κατατίθεται στο πλαίσιο Συνταγές απο την Ευρυτανία . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας
Υ
λικά
2 λίτρα γάλα,
½ κιλό σιμιγδάλι,
5 αυγά,
1 φύλλο χωριάτικο,
βούτυρο για το άλειμμα των
φύλλων,
αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα για να αρχίσει να ζεσταίνεται. Στη συνέχειαρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμεσυνέχεια μέχρι να πήξει. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσεικαι ρίχνουμε μέσα τα 4 αυγά ελαφρά χτυπημένα μαζί με 2 κουταλιές σούπαςβούτυρο κατσικίσιο.
Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο, στρώνουμε μέσα ένα φύλλο και το αλείφουμε καιαυτό με βούτυρο. Ρίχνουμε μέσα την κρέμα και από πάνω αντί για φύλλο χτυπάμε1 αυγό με λίγο γάλα και το στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια της γαλατόπιτας.Ψήνουμε την πίττα 45-50 λεπτά σε μέτριο φούρνο προθερμασμένο.
[Ο Φουρνιώτης ]
λικά
2 λίτρα γάλα,
½ κιλό σιμιγδάλι,
5 αυγά,
1 φύλλο χωριάτικο,
βούτυρο για το άλειμμα των
φύλλων,
αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα για να αρχίσει να ζεσταίνεται. Στη συνέχειαρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμεσυνέχεια μέχρι να πήξει. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσεικαι ρίχνουμε μέσα τα 4 αυγά ελαφρά χτυπημένα μαζί με 2 κουταλιές σούπαςβούτυρο κατσικίσιο.
Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο, στρώνουμε μέσα ένα φύλλο και το αλείφουμε καιαυτό με βούτυρο. Ρίχνουμε μέσα την κρέμα και από πάνω αντί για φύλλο χτυπάμε1 αυγό με λίγο γάλα και το στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια της γαλατόπιτας.Ψήνουμε την πίττα 45-50 λεπτά σε μέτριο φούρνο προθερμασμένο.
[Ο Φουρνιώτης ]
0 Απαντήσεις για... for “ Γαλατόπιτα Ευρυτανίας”
Αφήστε μια απάντηση
Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.