Τέλος οι πενταήμερες για τα Σχολεία στο Εξωτερικό

Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας

Τ
έλος» στις σχολικές εκδρομές εκτός Ελλάδας, βάζει η λιτότητα, η ανάγκη για τόνωση του ελληνικού τουρισμού και ...η υπουργός Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου. Στο μεταξύ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, προωθούνται συγχωνεύσεις σχολείων σε όλη τη χώρα...

Αναλυτικότερα:

«Φέτος πάμε Ελλάδα», είναι το σαφές μήνυμα της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η κ. Διαμαντοπούλου, για την εξασφάλιση ελκυστικών εκπαιδευτικών εκδρομικών πακέτων από τα τουριστικά γραφεία προς τους μαθητές, ώστε να επιλέγουν για τις σχολικές εκδρομές τους προορισμούς εντός Ελλάδας. Στόχος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τις ομορφιές της χώρας μας, αλλά και να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός. Παράλληλα, στόχος είναι η δημιουργία εκδρομικών πακέτων -με επίκεντρο το μοναδικό πολιτισμό και φυσικό πλούτο της Ελλάδας - που θα απευθύνονται σε μαθητές και φοιτητές άλλων χωρών.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται την Τετάρτη συνάντηση της υπουργού Παιδείας , του υφυπουργού Τουρισμού κ. Νικητιάδη με τους εκπροσώπους του HATTA (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων).

Συγχωνεύσεις σχολείων

Συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων περιλαμβάνει το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας «για την αναδιοργάνωση της διοικητικής δομής του Εκπαιδευτικού Συστήματος», όπως το ονομάζει το ίδιο, σύμφωνα με δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Βασίλη Κουλαϊδή:
«Δεν υπάρχει κατεύθυνση από το Υπουργείο Παιδείας να λιγοστέψουν τα σχολεία. Υπάρχει κατεύθυνση να γίνει εξορθολογισμός συνολικά του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Για τη λειτουργία των σχολείων θα πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλά κριτήρια.
Ο αριθμός των σχολείων που θα λειτουργήσουν του χρόνου θα έχει να κάνει αποκλειστικά με τον αριθμό των μαθητών και τη γεωγραφική απόσταση της μιας σχολικής μονάδας από την άλλη. Για παράδειγμα, στον Αϊ- Στράτη θα έχουμε μια σχολική μονάδα, έστω και αν υπάρχουν 5 μαθητές . Δεν είναι ανάγκη, βεβαίως, να έχουμε σχολικές μονάδες με 5 μαθητές εάν απέχουν 100 μέτρα η μία από την άλλη.
Θα υπολογίσουμε εκ νέου τον αριθμό των μαθητών και τον αριθμό των σχολικών μονάδων που είναι απαραίτητες και δεν θα γίνει καμία περιττή κατάργηση σχολικής μονάδας.

Καμία σχολική μονάδα λιγότερη από αυτές που είναι αναγκαίες για να προσφέρουμε εκπαίδευση με μεγάλη ποιότητα».


http://evrytanikospalmos.blogspot.com/

0 Απαντήσεις για... for “ Τέλος οι πενταήμερες για τα Σχολεία στο Εξωτερικό”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο