Εξασφαλίστηκε η συνέχεια του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” για την Ευρυτανία

Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας

Ε
ξασφαλίστηκε η συνέχεια του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, το οποίο εξυπηρετεί 85.000 ανθρώπους κάθε χρόνο.
Μετά από δίμηνη διαβούλευση σε ανώτατο επίπεδο με τον Επίτροπο Laslo Andor και τη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Υπουργείο Εργασίας εξασφάλισε τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" διασφαλίζοντας τη συνέχισή του για το 2011. Μετά την εξέλιξη αυτή, ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των 4.500 εργαζομένων που απασχολούνται στις 1.125 δομές του προγράμματος.

Στην Ευρυτανία λειτουργούν δομές "Βοήθεια στο Σπίτι" σε όλους τους δήμους, ενώ εικάζεται ότι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα αυτά ξεπερνούν τους 40 και οι ωφελούμενοι ηλικιωμένοι αγγίζουν τα 700 άτομα σε όλο τον νομό.

Στο Καρπενήσι, ήδη η ΚΕΠΠΑΔΗΚ λειτουργεί δύο δομές, ενώ έχει αναλάβει και το πρόγραμμα για τον δήμο Δομνίστας. Πρόσφατη απόφαση μάλιστα επιχορήγησε την ΚΕΠΠΑΔΗΚ με το ποσό των 116.000 ευρώ, ενώ προηγήθηκαν αντίστοιχες αποφάσεις χρηματοδοτήσεων για όλα τα προγράμματα της εταιρείας.

Εντωμεταξύ, ήδη από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έχουν εγκριθεί σχεδόν όλα τα κονδύλια που αφορούν την συνέχιση του προγράμματος μέχρι τέλος του 2011. Πολλές από τις δομές των άλλων δήμων καλύπτονται από την "ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε.", ενώ κάποιες από άλλες αναπτυξιακές εταιρείες.

Αλλάζουν όλα από του χρόνου

Μετά την διαβούλευση, συμφωνήθηκε η μετάβαση σε βιώσιμο σύστημα από την 1/1/2012 με την ένταξή του σε Δομές Κοινωνικών Επιχειρήσεων Κοινωνικής Φροντίδας. Κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, δηλαδή το έτος 2011, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω εξατομικευμένου συστήματος κουπονιών προς τους ωφελούμενους, που μπορεί να είναι άτομα με εξαρτώμενα μέλη στις οικογένειές τους, άνεργοι, είτε εργαζόμενοι που απειλούνται με ανεργία.
Οι ωφελούμενοι θα επιλέγονται από τις τοπικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, ενώ υπεύθυνη για την διαχείριση της δράσης θα είναι η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).




http://www.evrytanika.com

0 Απαντήσεις για... for “ Εξασφαλίστηκε η συνέχεια του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” για την Ευρυτανία”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο