«Χορεύοντας» με τους λύκους...

Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας

Στα δάση της Νότιας Πίνδου και στην Ευρυτανία επέστρεψαν τα τελευταία χρόνια οι λύκοι. Παρά το διαρκές κυνηγητό τους από τον άνθρωπο- μόλις χθες εντοπίσθηκε μια νεαρή λύκαινα στο Μεσόβουνο Βερμίου Κοζάνης νεκρή, χτυπημένη...από πυροβόλο όπλο-, οι λύκοι καταφέρνουν να επιβιώνουν στην Ελλάδα και μάλιστα ο πληθυσμός τους είναι σχετικά σταθερός.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της «Καλλιστώς», ο πληθυσμός του λύκου στην Ελλάδα εκτιμάται σε περίπου 700. Ζουν σε μικρές αγέλες- το πολύ τρία ζώα μαζί ανά 100 τετραγωνικά χιλιόμετρασε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Ο πληθυσμός τους είναι σχετικά σταθερός, ενώ μάλιστα τα τελευταία 20 χρόνια έχει επανακάμψει σε περιοχές, όπως η Νότια Πίνδος, η Ευρυτανία, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στη βελτίωση της ποιότητας του βιοτόπου για τους λύκους.



Πηγη Πρασία Ευρυτανίας


Φίλε Αναγνώστη /ρια Ευχαριστώ που με Επισκέφθηκες
Μην ξεχνάς όμως πως ότι είναι το χειροκρότημα για τον καλλιτέχνη έτσι είναι και τα Δικά σου σχόλια για μένα Ευχαριστώ.

0 Απαντήσεις για... for “ «Χορεύοντας» με τους λύκους...”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο