Άσφαλτος από Κορίτσα μέχρι Τριφύλλα

Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας

Το όραμα της ασφαλτόστρωσης του οδικού άξονα Καρπενήσι - Λίμνη Πλαστήρα, έγινε πράξη


Ένα από τα σημαντικότερα έργα το οποίο θα δώσει την δυνατότητα να βγει η περιοχή από την απομόνωση και να αποκτήσει άμεση πρόσβαση προς τη Λίμνη Πλαστήρα αλλά και γενικότερα προς τη Θεσσαλία.
Συγκεκριμένα, στις αρχές Σεπτεμβρίου έγινε η ασφαλτόστρωση από την Κορίτσα Κλειτσού μέχρι και την Τριφύλλα, όπου εκεί 
συνδέθηκε με το υπάρχοντα ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και το ένα μέρος από το κομμάτι του δρόμου από τη Νεράϊδα προς τη Λίμνη Πλαστήρα.

Ο δήμαρχος Φουρνάς κ. Ηλίας Παπουτσόπουλος, ευχαριστημένος που πραγματοποιήθηκε η επιθυμία όλων των δημοτών και ικανοποιημένος που ανταποκρίθηκε στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, μιλάει για το γεγονός λέγοντας ότι: «Ένα όνειρο πολλών χρόνων των δημοτών και επισκεπτών του Δήμου μας και της περιοχής μας έγινε πραγματικότητα. Άσφαλτος λοιπόν από Κορίτσα - Τριφύλλα και από εκεί προς Νεράιδα - Λίμνη Πλαστήρα. Ένα από τα σημαντικότερα έργα στην περιοχή μας, που θα δώσει τη δυνατότητα να βγούμε από την απομόνωση, και να αποκτήσουμε άμεση πρόσβαση προς τη Λίμνη Πλαστήρα και γενικότερα τη Θεσσαλία.»

Ο δήμαρχος συνεχίζει κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, και θυμάται πως σχεδίαζε να πραγματοποιήσει αυτή του την υπόσχεση. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Δήμαρχος στο Δήμο Φουρνάς είχα την ανησυχία και σχεδίαζα πως θα πραγματοποιήσω αυτή την επιθυμία των δημοτών και των επισκεπτών της περιοχής μας, και βεβαίως πως θα ανταποκριθώ στην προεκλογική μου δέσμευση. Όταν εντάχθηκε και ο Νομός μας στο πρόγραμμα Πίνδος, πίστεψα ότι το όνειρο τόσων χρόνων θα μπορούσε μέσα από εκεί να γίνει πραγματικότητα, συζήτησα με τους συνεργάτες μου και με τους εμπλεκόμενους φορείς και όταν η Νομαρχία Ευρυτανίας μας ζήτησε να προτείνουμε έργα προκειμένου να ενταχθούν στο ανωτέρω πρόγραμμα, ήμασταν αποφασισμένοι για την ένταξη του έργου. Κατ’ επιλογή λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από ομόφωνη απόφαση πρότεινε τα παρακάτω έργα ως εξής: 1.Ασφαλτόστρωση δρόμου Κορίτσα – Τριφύλλα – Μαυρόλογγος, 2.Αποπεράτωση των κελιών του Μοναστηρίου της Βράχας, 3.Ασφαλτόστρωση δρόμων Μεσοχώρι – Τσιούμα Μαλάμη και Βράχα – Χόχλια, 4.Αναπαλαίωση και συντήρηση του σπιτιού Καπράνου με προοπτική μικρού ξενώνα και λαογραφικού μουσείου, 5.Αξιοποίηση και ανάδειξη του Φαραγγιού της Τσιούκας.»

Στην συνέχεια από τα πέντε αυτά θέματα που προτάθηκαν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και ανάλογα με τα διαθέσιμα χρήματα, έτυχαν ένταξης τα δύο πρώτα, ενώ στο πρώτο που όριζε ασφαλτόστρωση Κορίτσα - Τριφύλλα - όρια Νομού Καρδίτσας δεν υπήρχε καμία αναφορά όμως προς Μαυρόλογγο, αλλά μόνο προς Πλατανόρεμα. Σε σχόλιό του ο δήμαρχος αναφέρει: «Προφανώς τούτο έγινε χωρίς να το γνωρίζουμε, από κάποια παρέμβαση ή από έλλειψη πιστώσεων. Ακολουθήθηκε η διαδικασία των δημοπρατήσεων που κράτησε αρκετό καιρό και στην τρίτη δημοπράτηση, ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε αυτός που εκτελεί το έργο από Νεράιδα - Πλατανόρεμα ονόματι Κατσάκης Γεώργιος. Ο κύριος Κατσάκης σε κάποια συνάντησή μας στην Τριφύλλα, με διαβεβαίωσε ότι μέχρι τέλος του Σεπτεμβρίου 2009, θα πέσει η άσφαλτος Κορίτσα -Τριφύλλα. Παρόλο που δυσκολευτήκαμε να πιστέψουμε στα λόγια του, ανταποκρίθηκε και σήμερα απολαμβάνουμε αυτό το έργο διανύοντας αυτή την απόσταση ξεκούραστα και ευχάριστα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ως το τέλος του 2010 θα ολοκληρωθεί και το άλλο κομμάτι Τριφύλλα – Νεράιδα.»

Ωστόσο, το θέμα που ενδιαφέρει άμεσα του δημότες είναι το κομμάτι προς Μαυρόλογγο, γιατί η μέχρι τώρα επικοινωνία λόγω του δρόμου ήταν δύσκολη και απαράδεκτη. Ο κ. Παπουτσόπουλος λέει πως: «Εδώ το λόγο έχει ο Νομάρχης μας, που μας έχει υποσχεθεί πολλάκις για την ασφαλτόστρωση της απόστασης των έξι χιλιομέτρων περίπου που πρέπει να γίνει το συντομότερο. Ωστόσο, θέλω να επισημάνω ότι νιώθουμε πολύ ικανοποιημένοι γιατί επιτέλους θα αποκτήσουμε πρόσβαση προς τη λίμνη Πλαστήρα και ο Δήμος μας θα είναι πέρασμα στη διαδρομή αυτή, που είναι σύντομη και απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς από τα καταπράσινα δάση ελάτης και δρυός.»

Κλείνοντας, ο κ. Παπουτσόπουλος, ευχαρίστησε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευρυτανίας, που προώθησε και επέβλεψε το έργο αυτό που προτάθηκε ως πρώτο, καθώς και όσους με οποιονδήποτε τρόπο βοήθησαν για την υλοποίησή του, όπως προέδρους και μέλη συλλόγων που πίεσαν για την ένταξη και χρηματοδότηση των έργων. Τέλος, ευχαρίστησε και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας καθώς και το Δήμο Ιτάμου, που εργάσθηκαν αμερόληπτα και με υπέρμετρο ζήλο, όπως ο ίδιος ανέφερε, για την ένταξη και πραγματοποίηση του έργου από Νεράιδα έως Πλατανόρεμα.





 

0 Απαντήσεις για... for “ Άσφαλτος από Κορίτσα μέχρι Τριφύλλα”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο