Χυλοπίτες με κεφτεδάκια κοκκινιστά στο φούρνο
Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009 και κατατίθεται στο πλαίσιο Συνταγές απο την Ευρυτανία . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας
Υ
λικά
1 κιλό κιμά,
5 φρυγανιές μουλιασμένες και
καλά στιμένες,
½ φλιτζάνι λάδι,
1 κρεμμύδι τριμμένο,
1 ματσάκι μικρό δυόσμο,
1 ματσάκι μαϊντανό,
1 αυγό,
λάδι και αλεύρι για το
τηγάνισμα,
αλάτι, πιπέρι.
½ κιλό χυλοπίτες,
1 φλυτζάνι τσαγιού χυμό
τομάτας,
αλάτι και πιπέρι για τις
χυλοπίτες.
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το λάδι για το τηγάνισμα.Πλάθουμε τη ζύμη σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτόλάδι. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει το λάδι.Βράζουμε τις χυλοπίτες και τις σουρώνουμε.
Φτιάχνουμε μία σάλτσα με την τομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και με ένα φλιτζάνι νερό.Την αφήνουμε να βράσει για πέντε λεπτά και την βάζουμε σε πυρέξ. Ρίχνουμεμέσα τις χυλοπίτες, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια. Τα βάζουμεόλα μαζί στο φούρνο για περίπου ½ ώρα. Εάν χρειασθεί ρίχνουμε λίγο νερό για ναμην κολλήσουν. Σερβίρονται με τριμμένο τυρί και πράσινη σαλάτα.
λικά
1 κιλό κιμά,
5 φρυγανιές μουλιασμένες και
καλά στιμένες,
½ φλιτζάνι λάδι,
1 κρεμμύδι τριμμένο,
1 ματσάκι μικρό δυόσμο,
1 ματσάκι μαϊντανό,
1 αυγό,
λάδι και αλεύρι για το
τηγάνισμα,
αλάτι, πιπέρι.
½ κιλό χυλοπίτες,
1 φλυτζάνι τσαγιού χυμό
τομάτας,
αλάτι και πιπέρι για τις
χυλοπίτες.
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το λάδι για το τηγάνισμα.Πλάθουμε τη ζύμη σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτόλάδι. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει το λάδι.Βράζουμε τις χυλοπίτες και τις σουρώνουμε.
Φτιάχνουμε μία σάλτσα με την τομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και με ένα φλιτζάνι νερό.Την αφήνουμε να βράσει για πέντε λεπτά και την βάζουμε σε πυρέξ. Ρίχνουμεμέσα τις χυλοπίτες, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια. Τα βάζουμεόλα μαζί στο φούρνο για περίπου ½ ώρα. Εάν χρειασθεί ρίχνουμε λίγο νερό για ναμην κολλήσουν. Σερβίρονται με τριμμένο τυρί και πράσινη σαλάτα.


0 Απαντήσεις για... for “ Χυλοπίτες με κεφτεδάκια κοκκινιστά στο φούρνο”
Αφήστε μια απάντηση
Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.