Μοσχάρι τάμνας Ευρυτανίας

Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας

Υ
λικά
1 ½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας με
κόκαλο,
1 μεγάλο κρεμμύδι,
4 πιπεριές, μία από κάθε χρώμα,
1 κουταλιά πελτέ τομάτας,
1 φλιτζάνι χυμό τομάτας,
½ φλιτζάνι λάδι,
1 κουταλάκι γλυκού
μοσχοκάρυδο,
λίγη κανέλλα,
1 κουτάκι μπύρα,
αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει ρίχνουμετο κρεμμύδι μέτρια κομμένο και το γυρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις είναιέτοιμο βάζουμε το κρέας ολόκληρο ή κομμένο σε δύο κομμάτια εάν δεν χωράει.
Όταν ροδοκοκκινίσει και από τις δύο πλευρές ρίχνουμε τις πιπεριές κομμένες σεμακρόστενα μπαστουνάκια, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. Ταβράζουμε όλα μαζί για μία ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Κατεβάζουμεαπό τη φωτιά το φαγητό και το τοποθετούμε σε πήλινο σκεπαστό σκεύος (γάστρα).
Διαλύουμε τον πελτέ με λίγο νερό, τον αναμιγνύουμε με τον χυμό τομάτας και ταρίχνουμε όλα μαζί στην πήλινη γάστρα. Τοποθετούμε το φαγητό στην φωτιά κάτωαπό τα κάρβουνα και τη στάχτη για περίπου 2 ώρες.(είναι φαγητό εξαιρετικής νοστιμιάς).
Σημ.: Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα να μπει στη φωτιά, στα κάρβουνα, το βάζουμεστον ηλεκτρικό φούρνο στην ένδειξη αέρας.


0 Απαντήσεις για... for “ Μοσχάρι τάμνας Ευρυτανίας”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο