Μπουμπάρια Ευρυτανίας
Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009 και κατατίθεται στο πλαίσιο Συνταγές απο την Ευρυτανία . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας
Υ
λικά
1 ½ κιλό έντερα από χοιρινό
πολύ καλά πλυμένα,
1 κιλό πράσο ψιλοκομμένο,
ένα ματσάκι κρεμμυδάκια
ψιλοκομμένα,
εντόσθια χοιρινού
ψιλοκομμένα,
1 ματσάκι άνηθο,
1 ματσάκι μαϊντανό,
1φλιτζάνι βρασμένο σιτάρι,
βούτυρο πρόβειο,
αλάτι,πιπέρι,
λίγο άρωμα από φλούδα
πορτοκαλιού.
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά μέσα έξω τα έντερα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.Ρίχνουμε σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο και πριν κάψει καλά ρίχνουμε μέσα ταπράσα, τα κρεμμυδάκια και τα αρωματικά και τα γυρίζουμε μερικές φορές μέχρινα μαραθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα εντόσθια και κάνουμε το ίδιο μέχρι ναενωθούν τα υλικά και τα εντόσθια να τσιγαριστούν καλά. Πριν κατεβάσουμε τομίγμα από τη φωτιά προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το σιτάρι και το άρωμαπορτοκαλιού.
Παίρνουμε τα έντερα και τα γεμίζουμε με το μίγμα που έχουμε φτιάξει. Αφήνουμελίγο έντερο στην άκρη χωρίς γέμιση για να μπορέσουμε να δέσουμε έναν κόμπο γιανα μην φύγει η γέμιση. Βάζουμε τα μπουμπάρια σε ταψί μαζί με πατάτες ή μόνατους και ρίχνουμε από πάνω λίγη ρίγανη. Τα ψήνουμε σε κανονικό προς δυνατόφούρνο για μιάμιση ώρα αφού προηγουμένως τα τρυπήσουμε σε μερικά σημεία γιανα φύγουν τα υγρά τους.
Σημ.: Επειδή βγάζουν αρκετό ζωμό, καλό θα είναι να αδειάζουμε το ζωμόόσο αυτά θα ψήνονται. Στο τέλος βάζουμε λίγο βούτυρο και τα αφήνουμε ναροδοκοκκινίσουν.
λικά
1 ½ κιλό έντερα από χοιρινό
πολύ καλά πλυμένα,
1 κιλό πράσο ψιλοκομμένο,
ένα ματσάκι κρεμμυδάκια
ψιλοκομμένα,
εντόσθια χοιρινού
ψιλοκομμένα,
1 ματσάκι άνηθο,
1 ματσάκι μαϊντανό,
1φλιτζάνι βρασμένο σιτάρι,
βούτυρο πρόβειο,
αλάτι,πιπέρι,
λίγο άρωμα από φλούδα
πορτοκαλιού.
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά μέσα έξω τα έντερα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.Ρίχνουμε σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο και πριν κάψει καλά ρίχνουμε μέσα ταπράσα, τα κρεμμυδάκια και τα αρωματικά και τα γυρίζουμε μερικές φορές μέχρινα μαραθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα εντόσθια και κάνουμε το ίδιο μέχρι ναενωθούν τα υλικά και τα εντόσθια να τσιγαριστούν καλά. Πριν κατεβάσουμε τομίγμα από τη φωτιά προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το σιτάρι και το άρωμαπορτοκαλιού.
Παίρνουμε τα έντερα και τα γεμίζουμε με το μίγμα που έχουμε φτιάξει. Αφήνουμελίγο έντερο στην άκρη χωρίς γέμιση για να μπορέσουμε να δέσουμε έναν κόμπο γιανα μην φύγει η γέμιση. Βάζουμε τα μπουμπάρια σε ταψί μαζί με πατάτες ή μόνατους και ρίχνουμε από πάνω λίγη ρίγανη. Τα ψήνουμε σε κανονικό προς δυνατόφούρνο για μιάμιση ώρα αφού προηγουμένως τα τρυπήσουμε σε μερικά σημεία γιανα φύγουν τα υγρά τους.
Σημ.: Επειδή βγάζουν αρκετό ζωμό, καλό θα είναι να αδειάζουμε το ζωμόόσο αυτά θα ψήνονται. Στο τέλος βάζουμε λίγο βούτυρο και τα αφήνουμε ναροδοκοκκινίσουν.


0 Απαντήσεις για... for “ Μπουμπάρια Ευρυτανίας”
Αφήστε μια απάντηση
Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.