Κατσίκι καπαμά Ευρυτανίας
Δημοσιεύτηκε στις Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009 και κατατίθεται στο πλαίσιο Συνταγές απο την Ευρυτανία . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας
Υ
λικά
ένα ή μισό αρνί,
μία συκωταριά,
βούτυρο,
½ κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα,
2 κουταλιές σούπας
τοματοπελτέ,
½ ματσάκι μαϊντανό,
αλάτι, πιπέρι,
λίγο ρίγανη.
Εκτέλεση
Βράζουμε λίγο τη συκωταριά και μετά τη σουρώνουμε και την ψιλοκόβουμε.Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τα εντόσθιακαι τα τσιγαρίζουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον τοματοπελτέ, το αλάτι, το πιπέρικαι τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε μέχρι να πιούν τα νερά τους. Γεμίζουμετην κοιλιά του αρνιού ή εάν είναι μισό το ζώο το επάνω μέρος (στομάχι), τοαλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. Παίρνουμε βελόνα καικλωστή και ράβουμε το άνοιγμα της κοιλιάς του ζώου. Τέλος το βάζουμε σε ταψίμε πατάτες και ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για δυόμιση ώρες.
λικά
ένα ή μισό αρνί,
μία συκωταριά,
βούτυρο,
½ κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα,
2 κουταλιές σούπας
τοματοπελτέ,
½ ματσάκι μαϊντανό,
αλάτι, πιπέρι,
λίγο ρίγανη.
Εκτέλεση
Βράζουμε λίγο τη συκωταριά και μετά τη σουρώνουμε και την ψιλοκόβουμε.Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τα εντόσθιακαι τα τσιγαρίζουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον τοματοπελτέ, το αλάτι, το πιπέρικαι τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε μέχρι να πιούν τα νερά τους. Γεμίζουμετην κοιλιά του αρνιού ή εάν είναι μισό το ζώο το επάνω μέρος (στομάχι), τοαλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. Παίρνουμε βελόνα καικλωστή και ράβουμε το άνοιγμα της κοιλιάς του ζώου. Τέλος το βάζουμε σε ταψίμε πατάτες και ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για δυόμιση ώρες.


0 Απαντήσεις για... for “ Κατσίκι καπαμά Ευρυτανίας”
Αφήστε μια απάντηση
Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.