Γιουβέτσι Ευρυτανίας με αρνάκι σε πήλινο σκεύος
Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009 και κατατίθεται στο πλαίσιο Συνταγές απο την Ευρυτανία . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας
Υ
λικά
1½ κιλό αρνί κατά προτίμηση
μπροστινό μέρος,
½ φλιτζάνι αγελαδινό βούτυρο,
2 φλιτζάνια μακρύκκοκο ρύζι,
1 κουταλιά γεμάτη
τοματοπελτέ (προαιρετικά),
½ κιλό γιαούρτι,
αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό το αρνάκι, αφού προηγουμένως τοέχουμε τεμαχίσει σε μερίδες και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει. Κατά τηδιάρκεια του βρασμού το ξαφρίζουμε. Αφού βράσει αδειάζουμε όλο το περιεχόμενοσε πήλινη γάστρα με καπάκι. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι (εάν το θέλουμε,κόκκινο πιπέρι και προσθέτουμε και την τομάτα) και το βάζουμε στο φούρνοστους 200ο βαθμούς. Σε 35΄ λεπτά περίπου ρίχνουμε το ρύζι και εάν χρειασθείπροσθέτουμε νερό. Σε 15΄ λεπτά από τη στιγμή που ρίξαμε το ρύζι προσθέτουμετο βούτυρο. Κλείνουμε το φούρνο της κουζίνας αφού προηγουμένως ανοίξουμε τοκαπάκι της γάστρας.
λικά
1½ κιλό αρνί κατά προτίμηση
μπροστινό μέρος,
½ φλιτζάνι αγελαδινό βούτυρο,
2 φλιτζάνια μακρύκκοκο ρύζι,
1 κουταλιά γεμάτη
τοματοπελτέ (προαιρετικά),
½ κιλό γιαούρτι,
αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό το αρνάκι, αφού προηγουμένως τοέχουμε τεμαχίσει σε μερίδες και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει. Κατά τηδιάρκεια του βρασμού το ξαφρίζουμε. Αφού βράσει αδειάζουμε όλο το περιεχόμενοσε πήλινη γάστρα με καπάκι. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι (εάν το θέλουμε,κόκκινο πιπέρι και προσθέτουμε και την τομάτα) και το βάζουμε στο φούρνοστους 200ο βαθμούς. Σε 35΄ λεπτά περίπου ρίχνουμε το ρύζι και εάν χρειασθείπροσθέτουμε νερό. Σε 15΄ λεπτά από τη στιγμή που ρίξαμε το ρύζι προσθέτουμετο βούτυρο. Κλείνουμε το φούρνο της κουζίνας αφού προηγουμένως ανοίξουμε τοκαπάκι της γάστρας.
0 Απαντήσεις για... for “ Γιουβέτσι Ευρυτανίας με αρνάκι σε πήλινο σκεύος”
Αφήστε μια απάντηση
Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.