Λαγωτό Ευρυτανίας
Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη 18 Αυγούστου 2009 και κατατίθεται στο πλαίσιο Συνταγές απο την Ευρυτανία . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας
Υ
λικά
1 λαγός περίπου 1½ κιλό,
1½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι,
½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο,
1 κεφάλι σκόρδο όχι πολύ
μεγάλο,
1 φλιτζάνι αμύγδαλα
ασπρισμένα,
λίγο ξύδι, λίγη κανέλλα, λίγο
μπαχάρι,
1 κουταλάκι του γλυκού
ζάχαρη,
2 κουταλιές σούπας
τοματοπελτέ,
αλάτι.
Εκτέλεση
Κόβουμε τον λαγό κομμάτια, τον πλένουμε και τον τηγανίζουμε με το βούτυρο.Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί με τον λαγό και το λάδι και τονβράζουμε με την προσθήκη νερού μέχρι να μαλακώσει. Κάνουμε μια αραιήσκορδαλιά με τα αμύγδαλα, το σκόρδο, το λάδι και το ξύδι και τη ρίχνουμε στοφαγητό. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και τα ενώνουμε.
Σημ.: Είναι περίεργη και πολύ νόστιμη συνταγή.
Το φαγητό αυτό μπορεί να γίνει εκτός από λαγό, με κουνέλι ή χωριάτικο κοτόπουλο.
λικά
1 λαγός περίπου 1½ κιλό,
1½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι,
½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο,
1 κεφάλι σκόρδο όχι πολύ
μεγάλο,
1 φλιτζάνι αμύγδαλα
ασπρισμένα,
λίγο ξύδι, λίγη κανέλλα, λίγο
μπαχάρι,
1 κουταλάκι του γλυκού
ζάχαρη,
2 κουταλιές σούπας
τοματοπελτέ,
αλάτι.
Εκτέλεση
Κόβουμε τον λαγό κομμάτια, τον πλένουμε και τον τηγανίζουμε με το βούτυρο.Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί με τον λαγό και το λάδι και τονβράζουμε με την προσθήκη νερού μέχρι να μαλακώσει. Κάνουμε μια αραιήσκορδαλιά με τα αμύγδαλα, το σκόρδο, το λάδι και το ξύδι και τη ρίχνουμε στοφαγητό. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και τα ενώνουμε.
Σημ.: Είναι περίεργη και πολύ νόστιμη συνταγή.
Το φαγητό αυτό μπορεί να γίνει εκτός από λαγό, με κουνέλι ή χωριάτικο κοτόπουλο.
0 Απαντήσεις για... for “ Λαγωτό Ευρυτανίας”
Αφήστε μια απάντηση
Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.