Αρνί Καπαμάς με αρνίσια γλώσσα Ευρυτανία
Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009 και κατατίθεται στο πλαίσιο Συνταγές απο την Ευρυτανία . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας
Υ
λικά
6-7 αρνίσιες γλώσσες,
τα εντόσθια από μία μικρή
συκωταριά,
1 κιλό πατάτες κομμένες,
½ φλιτζάνι αγελαδινό βούτυρο,
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο
μαϊντανό,
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
τομάτα,
½ κουταλιά της σούπας
πάπρικα γλυκιά,
1 μεγάλο κρεμμύδι
ψιλοκομμένο,
λίγο ρύζι ή πλιγούρι,
αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις γλώσσες και τα εντόσθια και τα ζεματάμε γιαμερικά λεπτά (10΄ περίπου). Τα ξεπλένουμε καλά, κόβουμε τα εντόσθια πολύμικρά κομματάκια και τα αφήνουμε μέσα σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν.Χαράζουμε βαθιά τις γλώσσες χωρίς όμως να τις ξεχωρίσουμε σε δύο κομμάτια.Τσιγαρίζουμε λίγο τα εντόσθια με το ½ βούτυρο, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, καιτην πάπρικα. Ρίχνουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Σε 15 λεπτά αφού αρχίσει ναβράζει, προσθέτουμε την τομάτα, το αλάτι και το πιπέρι. Όταν η σάλτσα μελώσεισβήνουμε τη φωτιά.
Παίρνουμε μία-μία τις χαραγμένες γλώσσες, τις γεμίζουμε με τα εντόσθια και μεμία βελόνα τις ράβουμε για να μην αδειάσει η γέμιση.
Τις τοποθετούμε σε ταψί και τις ψήνουμε μαζί με τις πατάτες σε προθερμασμένοφούρνο στους 180ο βαθμούς για περίπου μία ώρα. Ρίχνουμε μέσα ένα φλιτζάνι νερόκαι το πλιγούρι ή το ρύζι.
Σημ.: Το ταψί να είναι με καπάκι. Αφαιρούμε το καπάκι τα τελευταία 10΄για ναπάρει το φαγητό χρώμα. Η ποσότητα του ρυζιού ή του πλιγουριού να μην είναιπερισσότερη από 2 κουταλιές της σούπας.
Η τοπική παραλλαγή του καπαμά μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε κρέας απόπουλερικό μέχρι μοσχαράκι.
λικά
6-7 αρνίσιες γλώσσες,
τα εντόσθια από μία μικρή
συκωταριά,
1 κιλό πατάτες κομμένες,
½ φλιτζάνι αγελαδινό βούτυρο,
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο
μαϊντανό,
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
τομάτα,
½ κουταλιά της σούπας
πάπρικα γλυκιά,
1 μεγάλο κρεμμύδι
ψιλοκομμένο,
λίγο ρύζι ή πλιγούρι,
αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις γλώσσες και τα εντόσθια και τα ζεματάμε γιαμερικά λεπτά (10΄ περίπου). Τα ξεπλένουμε καλά, κόβουμε τα εντόσθια πολύμικρά κομματάκια και τα αφήνουμε μέσα σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν.Χαράζουμε βαθιά τις γλώσσες χωρίς όμως να τις ξεχωρίσουμε σε δύο κομμάτια.Τσιγαρίζουμε λίγο τα εντόσθια με το ½ βούτυρο, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, καιτην πάπρικα. Ρίχνουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Σε 15 λεπτά αφού αρχίσει ναβράζει, προσθέτουμε την τομάτα, το αλάτι και το πιπέρι. Όταν η σάλτσα μελώσεισβήνουμε τη φωτιά.
Παίρνουμε μία-μία τις χαραγμένες γλώσσες, τις γεμίζουμε με τα εντόσθια και μεμία βελόνα τις ράβουμε για να μην αδειάσει η γέμιση.
Τις τοποθετούμε σε ταψί και τις ψήνουμε μαζί με τις πατάτες σε προθερμασμένοφούρνο στους 180ο βαθμούς για περίπου μία ώρα. Ρίχνουμε μέσα ένα φλιτζάνι νερόκαι το πλιγούρι ή το ρύζι.
Σημ.: Το ταψί να είναι με καπάκι. Αφαιρούμε το καπάκι τα τελευταία 10΄για ναπάρει το φαγητό χρώμα. Η ποσότητα του ρυζιού ή του πλιγουριού να μην είναιπερισσότερη από 2 κουταλιές της σούπας.
Η τοπική παραλλαγή του καπαμά μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε κρέας απόπουλερικό μέχρι μοσχαράκι.
0 Απαντήσεις για... for “ Αρνί Καπαμάς με αρνίσια γλώσσα Ευρυτανία”
Αφήστε μια απάντηση
Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.