Δερμάτι Ευρυτανίας

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας

Η άγρια ευρυτανική ομορφιά σε όλο της το μεγαλείο. Πολλοί, βλέποντας το Δερμάτι από μακριά, απορούν με την αγριάδα του. Αλλά σαν βρεθούν κοντά του, θα θαυμάσουν την μοναδική ομορφιά του.
Η "Ράχη" βρίσκεται στο κέντρο του χωριού. Πρόκειται για ένα πλάτωμα, ένα "σκαλί" στην απότομη πλαγιά της Χελιδώνας (1973μ.), που πραγματικά νιώθεις ελεύθερος σαν βρεθείς εκεί πάνω. Εκεί και η Αγία Παρασκευή με το μοναδικό της καμπαναριό και το έρημο Δημοτικό Σχολείο του χωριού. Η "Ράχη" χωρίζει το χωριό σε δύο μαχαλάδες, τον "Πέρα" και τον "Δώθε", όπως τα αποκαλούν.

Βορειοδυτικά της "Ράχης" βρίσκεται ο νερόμυλος του Μπάρμπα Γιώργου Τριχιά. Παλιός μυλωνάς ο οποίος συντηρεί τον νερόμυλο με πολύ μεράκι. Άνθρωποι φιλόξενοι και έξω καρδιά, που καλωσορίζουν πάντα με έναν καλό λόγο.

Η τραχύτητα τούτου του Χωριού, ανάγκασε πολλούς από τους κατοίκους του, να χτίσουν νέο χωριό, το Νέο Δερμάτι, δίπλα και βορειότερα του νέου Μικρού Χωριού.

 
www.evrytania.eu

0 Απαντήσεις για... for “ Δερμάτι Ευρυτανίας”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο