Σχετικά με το ΚΕΘΕΑ

Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Η προσφορά του ΚΕΘΕΑ στην αντιμετώπιση της εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες, αλκοόλ και τζόγο είναι γνωστή και όχι μόνο στη χώρα μας.


Διαθέτει πάνω από 100 μονάδες σε 23 πόλεις και 18 σωφρονιστικά καταστήματα σ’ όλη την Ελλάδα. Το 2013 πάνω από 13.500 άτομα χρήστες ουσιών και οι οικογένειές τους έλαβαν θεραπευτικές υπηρεσίες από το ΚΕΘΕΑ. Επίσης πάνω από 10.000 άτομα, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, συμμετείχαν σε παρεμβάσεις πρόληψης του ΚΕΘΕΑ.
Το ΚΕΘΕΑ προσπαθεί να καλύψει όλο αυτό το δίκτυο με 480 μόνο εργαζόμενους (426 πλήρους και 54 μερικής απασχόλησης) και με κουτσουρεμένη κρατική επιχορήγηση (18 εκατ. ευρώ έναντι 23 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού του).
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το πρόβλημα των ναρκωτικών αυξάνεται και οι συνέπειες του είναι τραγικές, το ΚΕΘΕΑ έχει να κάνει προσλήψεις 7 χρόνια και το προσωπικό του μειώνεται χρόνο με το χρόνο.
Τα αιτήματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας για υπηρεσίες είναι εκρηκτικά.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
·        Θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην πρόληψη προσωπικού για τις ανάγκες πρόληψης, θεραπείας, επανένταξης και τη στελέχωση των δημόσιων δομών;
·        Θα δοθούν κονδύλια ώστε να λειτουργήσουν οι μονάδες απεξάρτησης και να επεκταθούν όπου χρειάζεται;

Ο βουλευτής
 Γιάννης Γκιόκας





 [Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ Σχετικά με το ΚΕΘΕΑ”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο