Δήλωση σχετικά με τον Δασικό Νομοσχέδιο

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«H κατάθεση ενός δασικού νομοσχεδίου στο μέσον της αντιπυρικής περιόδου μπορούσε να είχε ένα μόνο στόχο: την καλύτερη οργάνωση της δασοπροστασίας.


Δυστυχώς  το σημερινό νομοσχέδιο αυτό που υπηρετεί είναι :  Τη λεηλασία και τον αποχαρακτηρισμό των δασών

Μόνο και μόνο οι ρυθμίσεις δυνατοτήτων :
1)       αποχαρακτηρισμού δασών και δασικών εκτάσεων που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, δηλαδή έχουν τεθεί σε καθεστώς απόλυτης προστασίας, και
2)        μεταβολής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των δημόσιων δασών και δασικών εκτάσεων,
δείχνουν  ότι η κυβέρνηση όχι μόνο επιθυμεί να επιβραβεύσει τους καταπατητές των δασών αλλά  και κλείνει το μάτι στους επόμενους.

Είναι σίγουρο ότι όλα τα πολεοδομικά αλλά και χρήσεων γης ζητήματα που επιχειρεί να λύσει μέσα από τις επιτρεπόμενες χρήσεις στα δάση που θεσμοθετεί θα σκοντάψουν στη νομολογία του ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας).
Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι για την επίλυση των προβλημάτων κοινωνικού χαρακτήρα, που υπάρχουν στο δασικό χώρο, προαπαιτείται η κατάρτιση και η κύρωση των δασικών χαρτών, για τους οποίους δεν γίνεται καμιά αναφορά στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
Εμείς μόνο τότε μπορούμε να μπούμε στη σχετική συζήτηση.
                                                                        17/7/2014

Ιφιγένειας 8α, 34100 Χαλκίδα, Τηλ.: 22210 84863, Fax: 22210 22845
Βουλής 4, Τ.Κ. 10557  Αθήνα,  Τηλ: 210 3706263,  Fax: 210 3706063
http://apostolousterea.blogspot.gr
[Πηγή Admin ]


0 Απαντήσεις για... for “ Δήλωση σχετικά με τον Δασικό Νομοσχέδιο”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο