7 χορωδίες και 800 χορωδοί στο Καρπενήσι

Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη 1 Ιουλίου 2014 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός στον τόπο μας ήταν και φέτος γεγονός. Το Καρπενήσι φιλοξένησε το 18ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ και τον 12ο Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών από τις 26 έως και τις 29 Ιουνίου 2014. 17 χορωδίες και πάνω από 800 χορωδοί για 4 ημέρες αναδείκνυαν τη χορωδιακή τέχνη και γέμισαν με τις μουσικές τους το Δήμο μας. Την Πέμπτη 26 Ιουνίου οι χορωδίες παρουσιάσαν πρόγραμμα θρησκευτικής μουσικής στον Ιερό Ναό των Ευρυτάνων Αγίων.

 Παρασκευή 27, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Ιουνίου οι χορωδίες θα παρουσιάσαν ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα με σύγχρονες μουσικές συνθέσεις, γνωστές ελληνικές και ξένες μελωδίες, παραδοσιακά ακούσματα αλλά και έργα μεγάλων κλασικών συνθετών.

Από το 1988 μέχρι και σήμερα, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Antonio Vivaldi, που διοργανώνεται από το Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο-Χορωδία Καρπενησίου Antonio Vivaldi, με τη συνεργασία του Δήμου Καρπενησίου, φαίνεται πως έχει γίνει σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα τις περιοχής, κινητοποιώντας πλήθος χορωδιών από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και φυσικά από το εξωτερικό.

 Από την μακρινή Κένυα μέχρι το Ισραήλ και από την Κύπρο μέχρι τη Θεσσαλονίκη, οι συμμετέχουσες στο φεστιβάλ χορωδίες μας χάρισαν ένα ξεχωριστό μουσικό τετραήμερο. 

 

 [Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ 7 χορωδίες και 800 χορωδοί στο Καρπενήσι”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο