Καταρρέουν οι κτηνιατρικές Υπηρεσίες Θεσσαλίας – Στερεάς

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Σ ε συνέχεια της ερώτησης υπ. αριθμ. 5309/10-1-2014 των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Δριτσέλη και Βαγγέλη Αποστόλου σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα εξυπηρέτησης των κτηνοτρόφων της Φαρκαδόνας, λόγω της έλλειψης κτηνιάτρων της περιοχής, το Τμήμα Κτηνιατρικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας ενημέρωσε τα συναρμόδια υπουργεία ότι :


«η υπηρεσία μας αριθμεί μόλις 10 μόνιμους κτηνιάτρους, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την εφαρμογή προγραμμάτων, τη λειτουργία τεσσάρων σφαγείων, των καθημερινών εξαγωγών προϊόντων ζωικής προέλευσης κλπ. Τίθεται πλέον το σημαντικό ζήτημα της οργάνωσης των κτηνιατρικών υπηρεσιών γιατί τα νέα δημοσιονομικά δεδομένα λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν αποδιοργανώσει την κτηνιατρική υπηρεσία, ενώ όσον αφορά την υπηρεσία μας, οι ελλείψεις σε κτηνιάτρους είναι τραγικές. Είναι χρέος της Πολιτείας να στελεχώσει άμεσα με μόνιμους κτηνιάτρους και το απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό τα κτηνιατρεία του Νομού μας προκειμένου να διασφαλίσει την ποιότητα του κτηνοτροφικού προϊόντος».
Είναι δηλαδή επιλογή της κυβέρνησης να μην στελεχώνει με κτηνιάτρους της κτηνιατρικές υπηρεσίες της χώρας. Η επιλογή αυτή έχει μέχρι σήμερα ολέθριες επιπτώσεις στην κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας μας. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η ανεξέλεγκτη εξάπλωση της ευλογιάς στην Θράκη και στην Ανατολική Μακεδονία, όπου αποδείχθηκε η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, οδηγώντας χιλιάδες ζώων σε σφαγή και κτηνοτροφικές μονάδες σε οικονομική καταστροφή.
Τίθεται όμως και θέμα ασφάλειας της δημόσιας υγείας, εφόσον οι κτηνιατρικές υπηρεσίες, λόγω τραγικών ελλείψεων προσωπικού, έχουν αποδιοργανωθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα στα προβλήματα στελέχωσης των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας και να σταματήσει να απαξιώνει το ελληνικό ποιοτικό κτηνοτροφικό προϊόν. ________________________________________________________________
Ιφιγένειας 8α, 34100 Χαλκίδα, Τηλ.: 22210 84863, Fax: 22210 22845
Βουλής 4, Τ.Κ. 10557  Αθήνα,   Τηλ:  210 3706263,  Fax: 210 3706063
 [Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ Καταρρέουν οι κτηνιατρικές Υπηρεσίες Θεσσαλίας – Στερεάς ”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο