Τέρενς Κουίκ: Ανύπαρκτα τα ΑΤΜ στην Ευρυτανία

Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Y πόδειγμα εγκατάλειψης και ερημοποίησης, προσφέροντας ταξίδι πίσω στο χρόνο, είναι η πανελλαδικά ξεχασμένη Ευρυτανία, αφού σε ολόκληρο το Νομό, δεν υπάρχει ούτε μία Αυτόματα Ταμειολογιστική Μηχανή (ΑΤΜ)!



Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

Εν έτη 2013 στο Νομό Ευρυτανίας, τα χωριά  «τρέχουν» σε ρυθμούς 1950.

Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα διεκπεραίωσης οικονομικών συναλλαγών σε δημόσιο χώρο χωρίς την ανάγκη παρέμβασης υπαλλήλου ή ταμία, στερώντας σε πολίτες (κυρίως ηλικιωμένους - συνταξιούχους) και επισκέπτες την πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αλλά και δυσκολεύοντας αφάνταστα κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα.

Όπως αποκαλύπτει και ο Πολιτευτής Ευρυτανίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κωνσταντίνος Μπακόλας:

«Σε ολόκληρο το νομό Ευρυτανίας των 20.081 κατοίκων (σύμφωνα με την απογραφή του 2011) πλην του Κέντρου του Καρπενησίου, δεν υπάρχει ούτε μια Αυτόματη Ταμειολογιστική Μηχανή (automated teller machine - ΑΤΜ), στερώντας έτσι από τουρίστες, πολίτες και τουριστικούς πράκτορες την ανάληψη μετρητών, τον έλεγχο στις κινήσεις των λογαριασμών, την ηλεκτρονική πληρωμή λογαριασμών, την άμεση και ασφαλή πρόσβαση για ηλικιωμένους στην μηνιαία σύνταξη τους αλλά και την σύγχρονη και αποτελεσματική πρόσβαση σε μετρητά των δημοσίων υπαλλήλων μέσω της μισθοδοσίας τους».

Η τοποθέτηση ΑΤΜ αποτελεί θέμα ζωτικής σημασίας, καθώς τόσο στα χωριά του Δήμου Καρπενησίου όσο και στου Δήμου Αγράφων βρίσκονται τουριστικές επιχειρήσεις, καταστήματα που επιβιώνουν «άγνωστο πως», σ’ ένα επιχειρηματικό περιβάλλον αβέβαιο γεμάτο δυσκολίες με θέληση όμως απ’ όλους για ένα καλύτερο αύριο.

Ως πιθανοί μάλιστα χόροι εγκατάστασης των Αυτόματων Ταμειολογιστικών Μηχανών (ΑΤΜ’s) με μηδαμινό λειτουργικό κόστος, μπορούν να αποτελέσουν τα δημοτικά καταστήματα των τέως Καποδιστριακών Δήμων τα οποία και λειτουργούν για υπηρεσίες των Δήμων ενώ και τεχνολογικά είναι άρτια εξοπλισμένα με ό, τι χρειαστεί για την εγκατάσταση και λειτουργία τους.

«Προτίθεσθε να κινήσετε τις διαδικασίες ένταξης και λειτουργίας τόσο στα διοικητικά όρια του Δήμου Καρπενησίου όσο και στου Δήμου Αγράφων Αυτόματων Ταμειολογιστικών Μηχανών(ΑΤΜ’s);», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να δοθεί μία ανάσα οικονομικής ζωής ευημερίας και ανάπτυξης τόσο του Κέντρου της οικονομικής ζωής του Νομού Ευρυτανίας όσο και των χωριών του Νομού.





 [Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ Τέρενς Κουίκ: Ανύπαρκτα τα ΑΤΜ στην Ευρυτανία”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο