Για τη συμμετοχή του κ. Μπακογιάννη στην 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση

Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Σ τις 22-23 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε στη Νυρεμβέργη η τέταρτη Ελληνογερμανική Συνέλευση » - που - με θέμα «Ο δήμος του μέλλοντος». Η πρωτοβουλία αυτή έχει τη ρίζα της στην κοινή δήλωση Παπανδρέου – Μέρκελ το Μάρτη του 2010. Εντάσσεται στο πλαίσιο διαπεριφερειακής συνεργασίας των κρατών - μελών όπως ορίζεται στην ΕΕ, διεισδύει στο σύνολο των λειτουργιών της Τοπικής Διοίκησης, συντονίζει δυνάμεις και όργανα κεντρικών και τοπικών διοικήσεων με στόχο παραπέρα συρρίκνωση υποδομών, μείωση προσωπικού, ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και την ύψιστη ανταποδοτικότητα (φόροι, τέλη κ.λπ.).


Στα τέτοια «μεταρρυθμιστικά» εγχειρήματα πρωτοστατούν στην Ελλάδα δήμαρχοι όπως αυτοί της «πρωτοβουλίας των 5» (Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Βόλου, Ιωαννίνων), που αυτοπαρουσιαζόμενοι μεν ως «ανεξάρτητοι» κι «ακομμάτιστοι», στήριξαν ευθύς εξαρχής και εφάρμοσαν τις πιο σκληρές μνημονιακές, αντιλαϊκές πολιτικές, τσακίζοντας λαϊκά εισοδήματα, συστηματικά αναζητούν «εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης» των δήμων έξω από την κρατική χρηματοδότηση. Μαζί τους και ο δήμαρχος Καρπενησίου  κ. Μπακογιάννης.

Στη  διακήρυξη των 19 σημείων που εκδόθηκε σκιαγραφείται  μια Τοπική Διοίκηση ακόμα πιο αντιλαϊκή και αντεργατική. Με δήμους φορομπήχτες, μπροστάρηδες στην ιδιωτικοποίηση βασικών κοινωνικών υπηρεσιών βασικό κομμάτι του αστικού κράτους για την εξυπηρέτηση των αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου και την συντριβή των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων.

Μια Τοπική Διοίκηση με πυξίδα την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων της ΕΕ και ευαγγέλιο «τη δημιουργία και διασφάλιση ενός ασφαλούς οικονομικού και επενδυτικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα», δηλαδή την παροχή διευκολύνσεων στο κεφάλαιο και ιδιαίτερα φτηνό και υποταγμένο εργατικό δυναμικό. Δεν είναι καθόλου αθώες οι αναφορές στις ΜΚΟ που έχουν αναλάβει εργολαβία το δουλεμπόριο των ανέργων ούτε και η ρητή αναφορά στη «μαθητεία», στο ρίξιμο δηλαδή των νέων της λαϊκής οικογένειας από την πιο μικρή ηλικία στον καιάδα της αμορφωσιάς και την καπιταλιστική εκμετάλλευση με την παράλληλη αποβολή τους από την εκπαίδευση.

Παράλληλα στρώνουν το έδαφος προκειμένου τα επιχειρηματικά συμφέροντα να βάλουν στο χέρι χρυσοφόρες υπηρεσίες όπως διαχείριση απορριμμάτων, ορεινών όγκων, δασών, περιαστικού πρασίνου, ακτών κλπ

Για αυτό επιχαίρει ο δήμαρχος της ΝΔ κ. Μπακογιάννης για την συμμετοχή του στην 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση μαζί με πολλούς άλλους δημάρχους – προμάχους των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Γιατί είναι και λειτουργεί ως  γνήσιος εκπρόσωπος των στρατηγικών επιλογών του κεφαλαίου και των συμφερόντων της τάξης του.

 18 Νοεμβρίου 2013
Λαϊκή Συσπείρωση Καρπενησίου
 [Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ Για τη συμμετοχή του κ. Μπακογιάννη στην 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο