Άγιος Δημήτριος Καρπενησίου

Δημοσιεύτηκε στις Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Ν ότια από το Καρπενήσι, λίγο έξω από την πόλη βρίσκεται ο λόφος του αγίου Δημητρίου. Ο λόγος για να τον επισκεφθούμε είναι η θέα ολόκληρης της πόλης του Καρπενησίου που απλώνεται μπροστά μας στεφανωμένο από τον μόνιμο προστάτη του, τον Τυμφρηστό ή Βελούχι αν το προτιμάτε. Σύμφωνα με την παράδοση ο λόφος αυτός ήταν τμήμα του Τυμφρηστού που αποκολλήθηκε και κατολίσθησε ως εδώ πριν από χιλιετίες. Στην κορυφή του λόφου λέγεται ότι υπήρχε κάστρο, ενώ τις εικασίες αυτές ενισχύουν διάφορα ευρήματα που έρχονται στο φως κατά καιρούς.



 [Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ Άγιος Δημήτριος Καρπενησίου”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο