Μύνημα του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου για το δημοσιογραφικό συνέδριο στο Καρπενήσι

Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Ό λοι γνωρίζουμε καλά ότι η περίοδος που διανύουμε είναι ιστορική. Οι μεγάλες οικονομικές κρίσεις γεννούν πάντα αισθήματα ανασφάλειας στους πολίτες, κοινωνική αναταραχή, συγκρούσεις, οξείες πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Σ’ αυτές ακριβώς τις στιγμές, είναι ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η πολιτική να καθοδηγεί την έξοδο από την κρίση, με συντεταγμένο δημοκρατικό τρόπο, διατηρώντας την κοινωνική συνοχή και εμπεδώνοντας τη βάσιμη προσδοκία ότι οι θυσίες των πολιτών και των απλών ανθρώπων έχουν χειροπιαστά αποτελέσματα.
Σήμερα ο τόπος μας δεν έχει μόνο ελλείμματα στον προϋπολογισμό, αλλά και έλλειμμα ανταγωνιστικότητας των προϊόντων μας, έλλειμμα δικαιοσύνης, έλλειμμα στην αποτελεσματικότητα και τον αναπτυξιακό ρόλο της Δημόσιας Διοίκησης, έλλειμμα στη λειτουργία των δημοκρατικών μας θεσμών, έλλειμμα κοινωνικού κράτους, έλλειμμα ευνομίας, έλλειμμα αυτοπεποίθησης. Σε αυτό το περιβάλλον η δημοσιογραφία και ιδιαίτερα ο τοπικός περιφερειακός τύπος καλείται να υπερασπιστεί την ελευθερία και αντικειμενικότητα της πληροφόρησης.
Σήμερα που το ΙΝΤΕΡΝΕΤ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανταγωνίζονται και πολλές φορές συγχέουν τον ρόλο της δημοσιογραφίας και τον ρόλο του δημοσιογράφου, είναι επιτακτικότερο όλων να αναβαθμισθεί ο Περιφερειακός Τύπος και οι Ενώσεις Συντακτών του Επαρχιακού Τύπου.
Γιατί τα μέλη των Ενώσεων, είναι οι στυλοβάτες της καθημερινότητας όλων ημών που ζούμε στην ελληνική περιφέρεια, μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα και κέντρα λήψεων των αποφάσεων.
Σήμερα ο περιφερειακός τύπος και τα στελέχη του, πρέπει να παραμείνουν οι γόνιμοι καταγραφείς της καθημερινής πραγματικότητας που διαμορφώνεται στην επαρχία.
Να αναδειχθεί η σημασία της προσφοράς τους στην μελλοντική ιστοριογραφία της πατρίδας μας.
Να αντισταθούν στην παγκοσμιοποιημένη δομή της πληροφορίας που διαχέεται από τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Να αντισταθούν στο πειρασμό να γίνουν δορυφόροι οικονομικών συμφερόντων και ιδιοτελών πολιτικών.
Να συνεχίσουν την πλουραλιστική θεματολογία τους, να ισχυροποιήσουν την Δημοκρατίας μας.
Με αυτές τις σκέψεις και προβληματισμούς, από την ακριτική Σάμο, εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου σας. Σάμος
 
19-09-2013


 [Πηγή i-samos ]

0 Απαντήσεις για... for “ Μύνημα του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου για το δημοσιογραφικό συνέδριο στο Καρπενήσι”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο