Δήλωση Κ. Μπακογιάννη για το Τμήμα Δασοπονίας του ΤΕΙ Λαμίας στο Καρπενήσι

Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«H διατήρηση αλλά και η ενίσχυση του τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Λαμίας στο Καρπενήσι, με την ανακοίνωση του σχεδίου «Αθηνά» από το Υπουργείο Παιδείας, αποτελεί για εμάς μεγάλη χαρά αλλά και δικαίωση των πολλών προσπαθειών που καταβλήθηκαν από το διδακτικό προσωπικό, τους φοιτητές, την ίδια την τοπική κοινωνία αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση.

 Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για την προσωπική συμβολή του στη διατήρηση του ΤΕΙ στο Καρπενήσι, τον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, στον οποίο και υπογράμμισα- διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των δημοτών, των σπουδαστών και των καθηγητών- τη μεγάλη σημασία που έχει το ΤΕΙ για τον τόπο μας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας τον περασμένο Αύγουστο, αλλά και με τη συνεχή επαφή που είχαμε όλο αυτό το διάστημα.
Η παραμονή του τμήματος στο Καρπενήσι αποδεικνύει έμπρακτα πως με μεθοδικότητα και σχέδιο, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για την ερευνητική του δραστηριότητα αλλά και την υψηλή κατάρτιση που προσφέρει στους φοιτητές, μπορεί να σταθεί αυτόνομο, να διατηρηθεί αλλά και να αναβαθμιστεί.
Απαιτήσαμε, αλλά δεν παρακαλέσαμε, έχοντας αυτοπεποίθηση που πηγάζει από τα επιχειρήματά μας τα οποία προσαρμόσαμε στις απαιτήσεις της εποχής και δεν είναι άλλα από: α. Το επίπεδο σπουδών που προσφέρει το ΤΕΙ, β. τα πολλά πλεονεκτήματα της ύπαρξης ενός ιδρύματος με το εν λόγω γνωστικό αντικείμενο μέσα στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας, γ. ο υψηλός βαθμός αξιολόγησής του, δ. η σημαντική οικονομική και επιστημονική του συμβολή στην ανάπτυξη του τόπου μας, δεδομένης της συνεχούς συνεργασίας του με τις Τοπικές Αρχές για την εκπόνηση μελετών και την υλοποίηση έργων περιβαλλοντικού περιεχομένου.
Υποδεχόμαστε τα καλά νέα, με ψυχραιμία και σύνεση, μακριά από κάθε διάθεση πολιτικής εκμετάλλευσης. Άλλωστε δεν είναι ώρα για πανηγύρια. Το σχέδιο Αθηνά ακόμα είναι σε διαβούλευση. Και εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να υπερτονίζουμε τις πολλές δυνατότητες που έχει το τμήμα για ανάπτυξη. Προς το παρόν λοιπόν τα συγχαρητήρια αξίζουν στους σπουδαστές, μα πάνω απ’ όλα στους καθηγητές που με σκληρή δουλειά και επιμονή κατάφεραν να παγιώσουν τη θέση του τμήματος, να του αποδώσουν την εξωστρέφεια που του αρμόζει αλλά και να εξασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες έρευνας και κατάρτισης.
Μετά από αυτή τη θετική έκβαση, αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι όταν είμαστε ενωμένοι, όταν έχουμε ξεκάθαρο σχέδιο και ισχυρή βούληση, οι Ευρυτάνες μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.

 [Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ Δήλωση Κ. Μπακογιάννη για το Τμήμα Δασοπονίας του ΤΕΙ Λαμίας στο Καρπενήσι”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο