Σήμερα γιορτάζει η Παναγιά μας

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Μ
εταξύ των βουνών Χελιδόνα, Καλιακούδα και της οροσειράς του Τυμφρηστού, Δεσπόζει σε ένα από τα πιο άγρια και αφιλόξενα τοπία, σφηνωμένη ανάμεσα σε κάθετους γκριζωπούς βράχους με άγρια μεγαλοπρέπεια, η ιερά μονή του Προυσού.
Στο λαξευμένο σπήλαιο , που φιλοξενεί στο εσωτερικό του τον πρώτο και παλαιό ναό της φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας μας, << Αρχόντισσα της Ρούμελης >> η Προυσιώτισσα.
Χιλιάδες οι προσκυνητές οδεύουν την ημέρα της χάρη της στο Πνευματικό κέντρο και αποκούμπι των αρματολών το μοναστήρι του Προυσού, όπου ακόμα και σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ορθοδοξία και τον τόπο όλο το χρόνο, σε μια ατμόσφαιρα μοναδικά Κατανυκτική.

Χρόνια Πολλά






[ Φουρνιώτης ]

0 Απαντήσεις για... for “ Σήμερα γιορτάζει η Παναγιά μας”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο