Χωρίς ιδιαίτερους εορτασμούς η φετινή Πρωτομαγιά

Δημοσιεύτηκε στις Κυριακή 1 Μαΐου 2011 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«H
οικονομική κρίση που εξακολουθεί να μαίνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά έχει βγάλει στην επιφάνεια όλα τα απάνθρωπα χαρακτηριστικά του καπιταλιστικού συστήματος.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά συμπίπτει με τον ένα χρόνο από την επιβολή της άγριας πολιτικής του μνημονίου. Με το μνημόνιο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έχοντας την στήριξη και της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, έβαλε τη χώρα κάτω από τον άμεσο οικονομικό έλεγχο και την πολιτική κηδεμονία της ΕΕ και του ΔΝΤ, εκχώρησε ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι της εθνικής της κυριαρχίας στα ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα, έκανε πιο ασφυκτικά τα δεσμά της ξένης εξάρτησης της Ελλάδας.

Η εμπειρία και από την πάλη κατά της πολιτικής του μνημονίου δείχνει πως για να δοθούν νικηφόρα οι μάχες για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων πρέπει να υπάρξει ενίσχυση της ταξικής αγωνιστικής γραμμής στο συνδικαλιστικό κίνημα. Το εργατικό κίνημα χρειάζεται ταξική αγωνιστική ανασυγκρότηση και ισχυρή πραγματική αριστερή πολιτική στήριξη για να πετύχει τους στόχους του, δυο προϋποθέσεις που συνδέονται άρρηκτα με την υπόθεση της ανασυγκρότησης του κομμουνιστικού κινήματος.

Η Εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να αποκτήσει περιεχόμενο αντίστοιχο με τις ανάγκες του εργατικού κινήματος. Με τη μαζική συμμετοχή στα πρωτομαγιάτικα συλλαλητήρια και τις πορείες και αμέσως μετά στην πανεργατική 24ωρη απεργία της 11ης Μάη, που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, η εργατική τάξη καλείται να δώσει συνέχεια στον αγώνα της για την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου και να απαιτήσει την οργανωμένη κλιμάκωσή του.

- Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στη δουλειά και στη σταθερή εργασία, τους μισθούς, τα μεροκάματα και συντάξεις, τις ΣΣΕ, τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, πρόνοια, υγεία και παιδεία.
-Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

-Κάτω η πολιτική της ανεργίας, της πείνας και της χρεοκοπίας κυβέρνησης-πλουτοκρατικής ολιγαρχίας-ΕΕ.

-Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και το ΔΝΤ - Για μια Ελλάδα Ειρηνική, Δημοκρατική, Ανεξάρτητη και Σοσιαλιστική.


[Ο Φουρνιώτης ]

0 Απαντήσεις για... for “ Χωρίς ιδιαίτερους εορτασμούς η φετινή Πρωτομαγιά”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο