Καρυδόπαστα Ευρυτανίας

Δημοσιεύτηκε στις Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


Υ
λικά
12 αυγά,
12 κουταλιές σιμιγδάλι χονδρό,
12 κουταλιές ζάχαρη,
12 κουταλιές χονδροκομμένα
καρύδια,
1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
τριμμένο,
1 κουταλάκι γλυκού κανέλλα
τριμμένη,
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
πάουντερ διαλυμένο σε ½
φλιτζάνι κονιάκ,
ξύσμα πορτοκαλιού,
1 βανίλια.
Υλικά για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερού ζάχαρη,
2 ποτήρια νερό,
μία φέτα λεμόνι, η ξύλο
κανέλλας.

Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά κα τη χτυπάμε να λιώσει. Προσθέτουμετα κανελογαρύφαλλα μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιούκαι τη βανίλια. Εξακολουθούμε το χτύπημα ρίχνοντας σιγά-σιγά και το σιμιγδάλι.Τέλος, αφού έχουμε χτυπήσει μαρέγκα τα ασπράδια, σταματάμε το μίξερ καιπροσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά. Ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατόφούρνο έως ότου να κάνει κρούστα.
Βράζουμε για δέκα λεπτά τα υλικά για το σιρόπι. Όταν κρυώσει το γλυκό ρίχνουμετο ζεστό σιρόπι.
Σημ.: Με τον ίδιο τρόπο γίνεται και η κίτρινη πάστα αντικαθιστώντας τα καρύδιαμε αμύγδαλα και το χονδρό σιμιγδάλι με ψιλό.

[Ο Φουρνιώτης ]

0 Απαντήσεις για... for “ Καρυδόπαστα Ευρυτανίας”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο