Συνάντηση Κώστα Μπακογιάννη - Χρυσοχοΐδη για το ΕΣΠΑ

Δημοσιεύτηκε στις Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


Σ
την Αθήνα βρέθηκε την Πέμπτη ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης, όπου στις 12.00 το μεσημέρι είχε συνάντηση με τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Το βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η πορεία του ΕΣΠΑ και ειδικότερα η δυνατότητα να αποδεσμευθούν κονδύλια άμεσα από το υπουργείο, αλλά και μέσω των προκηρύξεων, για δημόσια έργα από την περιφέρεια, στα οποία ο δήμος Καρπενησίου μελετά την κατάθεση προτάσεων.
"Στην ουσία αναζητούμε τρόπους χρηματοδότησης για έργα στον δήμο μας, πέραν των μέχρι σήμερα δεδομένων", τονίζουν οι συνεργάτες του Κώστα Μπακογιάννη.
Η συνάντηση του δημάρχου με τον υπουργό Ανάπτυξης, έγινε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική στιγμή. Συγκεκριμένα, την Τρίτη ψηφίστηκε ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, ενώ στα σκαριά βρίσκεται η προσαρμογή του ΕΣΠΑ στις ανάγκες του σήμερα, κάτι που θα ολοκληρωθεί το συντομότερο και αφού συμφωνηθεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Είναι πλέον σαφές ότι η δημοτική αρχή παρακολουθεί στενά τα πολιτικά πράγματα και τις εξελίξεις στο πεδίο της ανάπτυξης και ειδικότερα στο θέμα του ΕΣΠΑ, στα κονδύλια του οποίου προσδοκά ο Κώστας Μπακογιάννης για την αναπτυξιακή πορεία του δήμου Καρπενησίου, την οποία υποσχέθηκε προεκλογικά.
Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες από τη συνάντηση του δήμαρχου Καρπενησίου με τον υπουργό.

... και συνάντηση Χρυσοχοΐδη με Κλέαρχο Περγαντά

Οπωσδήποτε κάτι τρέχει με το ΕΣΠΑ. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο δήμαρχος Καρπενησίου επεδίωξε και πέτυχε συνάντηση με τον υπουργό ανάπτυξης. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη κινητικότητα στο θέμα των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Χθες, ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε συνάντηση στην Αθήνα με όλους τους Περιφερειάρχες της χώρας. Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν τα ευρωπαϊκά κονδύλια του ΕΣΠΑ και ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος.
Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ο υπουργός ζήτησε από όλους τους Περιφερειάρχες να έχουν καταθέσει στο υπουργείο μέχρι τέλος Φεβρουαρίου συγκεκριμένα στοιχεία, ώστε να αξιοποιηθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Τις προτάσεις του για την βελτιστοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιφέρειας, ανέπτυξε ο Κλέαρχος Περγαντάς, επισημαίνοντας τα εξής:
- Η διαχείριση του ΕΣΠΑ θα πρέπει άμεσα να αποτελέσει αρμοδιότητα της αιρετής περιφέρειας, με τροποποίηση του νόμου για τον Καλλικράτη. Σε διαφορετική περίπτωση, και ειδικά εν όψει της αναθεώρησης του προγράμματος, θα πρέπει κυρίαρχο ρόλο να έχει η αιρετή περιφέρεια σε συνεργασία με την αποκεντρωμένη διοίκηση και όταν υπάρχουν αποκλίνουσες απόψεις να επικρατεί αυτή της αιρετής περιφέρειας
- Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ως Περιφέρεια του Στόχου 2 εξαιτίας του πλασματικού ΑΕΠ, θα πρέπει να ενισχυθεί με Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, πολλαπλάσιο των 150 εκατ. ευρώ, από εθνικούς πόρους, που έχει εξαγγελθεί, με στόχο την κάλυψη των αναγκών της περιφέρειας σε υποδομές.
- Είναι αναγκαίο να ληφθούν θεσμικά μέτρα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της οικονομίας, ειδικά σε σχέση με την απλοποίηση και τη βελτίωση των διαδικασιών αδειοδότησης και βεβαίως με την στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών.
- Η διαχείριση του προγράμματος “ΕΛΛΑΔΑ” (Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Αυτοδιοίκησης), θα πρέπει να γίνεται με ισχυρή εκπροσώπηση της αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε το πρόγραμμα να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.

[http://www.evrytanika.com/article.php?id=7993 ]

0 Απαντήσεις για... for “ Συνάντηση Κώστα Μπακογιάννη - Χρυσοχοΐδη για το ΕΣΠΑ”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο