Βελωτά Ευρυτανίας

Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη 6 Μαΐου 2009 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας

Γενέτειρα το αειμνήστου Παύλου Μπακογιάννη (1935-1989). Του βουλευτή της Ευρυτανίας, που αγωνίστηκε για την εθνική συμφιλίωση και την εξάλειψη της διχόνοιας που άφησε πίσω του ο εμφύλιος πόλεμος. Ένα φτωχό ευρυτανόπουλο που έφυγε μικρός από το χωριό του, με μόνα εφόδιά του το ευρυτανικό του φιλότιμο, τράνεψε και διέπρεψε ως επιστήμονας στο εξωτερικό και εσωτερικό. Αγωνιστής και ιδεολόγος, με οράματα και με δημοκρατικές αξίες. Άνθρωπος ανοιχτός, σε όλους και σε όλα. Δολοφονήθηκε μες την τρέλα του παραλόγου από την οργάνωση 17Ν στις 26 Σεπτεμβρίου του 1989, τρεις μήνες μετά την εκλογή του ως βουλευτής στο νομό Ευρυτανίας. Το όραμά του επίκαιρο και διαχρονικό. Η αγάπη του για την Ευρυτανία και τους ανθρώπους της έμεινε ανεξίτηλη στην καρδιά των Ευρυτάνων, που τον θυμούνται πάντα με θέρμη και νοσταλγία.

-Στο κέντρο του χωριού ο ανδριάντας του, να ατενίζει με το βλέμμα του τα απέραντα και περήφανα ευρυτανικά βουνά. Έγινε ένα με την όψη τους, ένα με το ανάστημά τους. Λίγο πιο πέρα το πατρικό του σπίτι, τον περιμένει για να ξαποστάσει. Στην είσοδο του χωριού το ξωκκλήσι του Άι Λια, καρτερεί τον Παύλο από τις στράτες των Βελωτών να φανεί. Τα Βελωτά, που σαν τα κοιτάς, δίκαια σου καυχιόνται για την ομορφιά τους και τον πολιτισμό τους, αλλά και για το ένδοξο παιδί τους.

-Ο δρόμος συνεχίζει από εδώ για τα Ισιώματα για να καταλήξει στα Εσωχώρια. Μία σύντομη διαδρομή που θα σας ανταμείψει σε ομορφιά.

 
evrytania.eu

0 Απαντήσεις για... for “ Βελωτά Ευρυτανίας”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο