Τριπόταμος Ευρυτανίας ( Τατάρνα )

Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη 22 Απριλίου 2009 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας

Τατάρνα το παλιό όνομά του χωριού, που η Ιστορία του συμβάδιζε με εκείνη της Ιερής μονής Τατάρνας. Η κατολίσθηση τον Φεβρουάριο του 1963 επέφερε την ολική καταστροφή της ιερής μονής, αλλα και μερικής του χωριού, που δέν έπαψε να επιμένει και να υπάρχει.

-Βόρεια, η συνοικία Καϊπανάκι με τον ''Βράχο της Παπαδιάς'', εκεί που οι τούρκοι στις 9 Ιανουαρίου του 1823, εκτέλεσαν τις ηρωίδες Αγγελική και Μαριώ και κάτω, τα ''Μπατσουλαίϊκα'' που όλα τα περιτριγυρίζουν τα νερά της τεχνιτής λίμνης ''Κατσαντώνη'', δημιουργώντας εικόνες μοναδικές, με χρώματα, που σαγηνεύεται ο ανθρώπινος νούς.

-Η πλούσια Ιστορία του, το μοναστήρι της Τατάρνας, η ομώνυμη γέφυρα, το ανεξερεύνητο αρχαίο κάστρο και οι μοναδικές ομορφιές της περιοχής, δέν θα αφήσουν κανέναν αδιάφορο στο διάβα του ευρτανικού τούτου παραδείσου.


evrytania.eu

0 Απαντήσεις για... for “ Τριπόταμος Ευρυτανίας ( Τατάρνα )”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο