Σχετικά με την 15η συνεδρίαση ΔΣ Καρπενησίου

Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Μ ε γνώμονα το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων η Λαϊκή Συσπείρωση έχει διαμορφώσει την πάγια αντίληψη ότι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες δεν πρέπει να λειτουργούν σαν το μακρύ χέρι της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, κάτι το οποίο πιστά ακολουθεί από την πρώτη στιγμή η πλειοψηφία του ΔΣ και Δήμαρχος. Σε αυτή την λογική συμπλέει και η ανταποδοτικότητα με βάση την οποία προσδιορίζονται τα δημοτικά τέλη με τα οποία θα επιβαρυνθούν οι δημότες. 


Γι αυτό το λόγο καταθέσαμε και στο δημοτικό συμβούλιο την άποψη μας ότι ο δήμος πρέπει να μπει σε μία τροχιά μείωσης των δημοτικών τελών για τα λαϊκά στρώματα και τους μικρούς ΕΒΕ της πόλης και παράλληλα  της κλιμάκωσης των για τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα και ξενοδοχεία, τα  σούπερ μάρκετ και τις τράπεζες. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των δήμων που η Λαϊκή Συσπείρωση είναι στην πλειοψηφία (Πάτρα, Πετρούπολη) όπου από την πρώτη κιόλας στιγμή εφαρμόστηκαν πραγματικά μέτρα φοροελάφρυνσης.
Έχουν ευθύνη τόσο η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου του κ. Σουλιώτη, όσο και η δημοτική ομάδα του κ. Σταμάτη που καταψήφισαν τις προτάσεις που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στο ΔΣ και συγκεκριμένα:
·         Να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα για την ουσιαστική μείωση των όλων των δημοτικών τελών για τα λαϊκά στρώματα, στον αντίποδα της λογικής της ανταποδοτικότητας να διεκδικήσει ο δήμος γενναία αύξηση των κρατικών δαπανών.
·         Την ένταξη στις ευπαθείς ομάδες των μακροχρόνια ανέργων.
·         Την απαλλαγή των κτηνοτρόφων από τα τέλη βοσκής για το επόμενο έτος, λόγω της μεγάλης ζημιάς που έχει προκαλέσει ο καταρροϊκός πυρετός και οι εξισωτικές αποζημιώσεις.
·         Την άμεση μείωση των χρεώσεων ύδρευσης για τους κτηνοτρόφους.
Δύο θέματα που συζητήθηκαν επίσης στο ΔΣ ήταν αυτό τις πρόσληψης εποχικών εργαζόμενων με σύμβαση δύο μηνών και η μίσθωση μηχανημάτων για την κάλυψη αναγκών του δήμου.
Εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και οι εκλεγμένοι δήμαρχοι τους, έχουν παροπλίσει τους δήμους τόσο από εργαζόμενους όσο και από μηχανήματα και εξοπλισμό. Τα προβλήματα που καλείται να λύσει ένας δήμος δεν μπορούν να λυθούν με δίμηνες συμβάσεις εργασίας παρά μόνο με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα που θα μπορεί να προσφέρει πραγματικά τις υπηρεσίες του στο δήμο. Δεν είναι άλλωστε παλιές οι εκθέσεις που αναφέρουν τον δήμο Καρπενησίου στους "πρωταθλητές" των ελαστικών μορφών εργασίας, την ίδια στιγμή που Ευρυτανία είναι ένας νομός με τεράστια ποσοστά ανεργίας.
Στην ίδια λογική ο δήμος θα πρέπει να βάλει ένα μακροχρόνιο πλάνο ανανέωσης του εξοπλισμού και των μηχανημάτων του και αγοράς νέων που θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ενός ορεινού και δύσβατου δήμου σαν τον δικό μας.
Είναι υποκρισία της δημοτικής αρχής να υποστηρίζει ότι λεφτά δεν υπάρχουν και να έχει μόνιμη δικαιολογία ότι θα "τα κόψει η αποκεντρωμένη διοίκηση", έχει αποδειχτεί, ειδικά στα χρόνια της κρίσης ότι οι κυβερνήσεις έχουν λεφτά για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, αυτά τα λεφτά είναι  των εργαζομένων και πρέπει να διεκδικήσουμε να μας επιστραφούν.


 Για την Λαϊκή Συσπείρωση
 Παπαροϊδάμης Βασίλης
Καρπενήσι, 21/10/2014




[Πηγή Admin ]


0 Απαντήσεις για... for “ Σχετικά με την 15η συνεδρίαση ΔΣ Καρπενησίου”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο