Καρπενήσι : Δεν έγινε καμία συζήτηση Σχετικά με ΚΔΑΠ – Παιδικούς Σταθμούς...

Δημοσιεύτηκε στις Σάββατο 18 Ιουνίου 2011 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Ό
χι μόνο δεν έγινε συζήτηση, αλλά και επιδιώχθηκε να μην γίνει συζήτηση για το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό θέμα με ευθύνη όλων των άλλων παρατάξεων, γεγονός που αναδείχνει για άλλη μια φορά την ταύτιση όλων των άλλων δυνάμεων με την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ.

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και του, αντί να φτιάξουν νέες δομές και να ενισχύσουν τις υπάρχουσες, αντιθέτως παρέδωσαν, χωρίς τους αντίστοιχους πόρους τους παιδικούς σταθμούς στους δήμους. Την επιλογή αυτή στήριξαν και οι δημοτικές τους αρχές που έχουν εξ’ ίσου μερίδιο ευθύνης

Με το πρόσχημα της ενίσχυσης των «ευπαθών ομάδων», η κυβέρνηση της ΝΔ ξεκίνησε το 2007 την υλοποίηση του προγράμματος της ΕΕ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», το οποίο συνεχίζει με τα ίδια κριτήρια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με αυτό, κόβονται «κουπόνια» για ένα αριθμό θέσεων σε διάφορες δομές (βρεφικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας, παιδικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης με Ειδικές Ανάγκες) που τα παίρνουν οι λεγόμενες «ευπαθείς» ομάδες γονέων. Οι δημοτικοί ή και ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα θα εισπράττουν το αντίτιμο των «κουπονιών».

Τι αξίζει να σημειωθεί:
- Το πρόγραμμα έχει ημερομηνία λήξης το 2013 και δεν υπάρχει καμία εγγύηση για τη συνέχεια ακόμα και αυτών των δομών
- Ανοίγει το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση -εμπορευματοποίηση, καθώς προβλέπει τροφεία και συμμετοχή ακόμη και επιχειρήσεων στο πρόγραμμα. Δεν είναι τυχαίο ότι την υλοποίηση του προγράμματος στο Δήμο μας την αναλαμβάνει το υπό σύσταση ΝΠΙΔ του Δήμου
- Χτυπά τα δικαιώματα των παιδιών και κόβει θέσεις, καθώς δεν είναι ωφελούμενα αυτά αλλά οι μητέρες τους υπό προϋποθέσεις. Στις «ευπαθείς ομάδες» δεν εντάσσουν οι άνεργες γυναίκες, οι μετανάστριες που δεν έχουν υπηκοότητα κράτους - μέλους της ΕΕ, οι γυναίκες με σταθερή δουλειά (υπάλληλοι δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ), άνδρες που έχουν επιμέλεια παιδιών ή είναι χήροι.

Η θέση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η εξής:

- Η Κοινωνική Πολιτική και η Πρόνοια πρέπει να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Οι σχετικές υπηρεσίες πρέπει να παρέχονται από αυτό, δωρεάν και σε όλους, με κεντρική χρηματοδότηση.
- Όσο διάστημα οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι στους δήμους θα πρέπει να καλύπτουν δωρεάν όλα τα παιδιά και να είναι πλήρως επανδρωμένοι με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με ευθύνη των δήμων
- Σχετικά προγράμματα και δράσεις να αναλαμβάνονται από οργανισμούς του δήμου και όχι από δημοτικές επιχειρήσεις.

Με βάση αυτά η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε «παρών» και καλεί όλους τους εργαζόμενους και άνεργους γονείς να αγωνιστούν για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και δομών προσχολικής αγωγής.

Σε σχέση με το θέμα της παραχώρησης χρήσης πλατειών, η Λαϊκή Συσπείρωση έκανε συγκεκριμένη παρέμβαση σε μία περίπτωση για τη διασφάλιση των συμφερόντων και της ιδιοκτησίας του Δήμου.


[Ο Φουρνιώτης ]





0 Απαντήσεις για... for “ Καρπενήσι : Δεν έγινε καμία συζήτηση Σχετικά με ΚΔΑΠ – Παιδικούς Σταθμούς...”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο