Προκαλεί η Lafarge...Τι κάνει η Περιφέρεια Στερεάς;;

Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟY ΝΙΚΟΥ ΣΤΟΥΠΗ

«Μ ε αφορμή την τροποποίηση Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του εργοστάσιου παραγωγής και διάθεσης τσιμέντων της εταιρείας LAFARGE-ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Μυλάκι Αλιβερίου , από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος ,ο Περιφερειακός Σύμβουλος Εύβοιας Νίκος Στουπής δήλωσε:


«Η ΑΓΕΤ ξανακτύπησε. Όπως σε ρεπορτάζ της αποκάλυψε η εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ», και αναλυτικά ενημερωθήκαμε από το Διαύγεια, η παραπαίουσα μνημονιακή συγκυβέρνηση λίγο πριν την πτώση της και μαθημένη στην εξυπηρέτηση των πιστωτών και των αφεντικών της χώρας στους οποίους έχει εκχωρήσει τα κλειδιά διαχείρισής της , έκανε ένα ακόμα δώρο κερδοφορίας στην πολυεθνική . LAFARGE-ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, που διαρκώς πίεζε και απαιτούσε, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της το συμφέρον της περιοχής του Αλιβερίου, των κατοίκων της και τις διακηρυγμένες αντίθετες θέσεις και απόψεις όλων των θεσμικών φορέων της Εύβοιας (συλλογικών, μαζικών και  επιστημονικών φορέων) και της Αυτοδιοίκησης (Όλοι οι Δήμοι, η Περιφερειακή Ενότητα και η ίδια η Περιφέρεια).
Στο ήδη επιβαρημένο Περιβαλλοντικά Αλιβέρι, και ιδιαίτερα στο μαρτυρικό Μυλάκι,  με τις ασφυκτικές συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων του , που επέφερε η άναρχη χωροθέτηση των δεκαετιών 60 και 70 βαριάς Βιομηχανίας χωρίς καμία περιβαλλοντική υποδομή δίπλα στα σπίτια , η Κυβέρνηση δίνει το πράσινο φως στην LAFARGE-ΑΓΕΤ:
·        ---Ως καύσιμα να χρησιμοποιεί :
1.      «Αναβαθμισμένο»!!! RDF( τώρα πια όχι μόνο τυποποιημένο σε δέματα αλλά και απ ευθείας χύδην ως απόβλητο μηχανικής ανακύκλωσης δηλ. εμπεριέχον ότι ήθελε προκύψει) . Τώρα πια  μεταφερόμενο και με πλοία!!! (για τι ποσότητες άραγε μιλάμε πια;). Τώρα πια μετρούμενο για την επικινδυνότητά του δειγματοληπτικά 1 στα πέντε αυτοκίνητα και 1 δείγμα στους 1000 τόνους φορτίου πλοίων (Οποία κοροϊδία!!!)
2.      Λυματολάσπη 60.000 τόνων ετήσια: 10 αυτοκίνητα την ημέρα!!!
·        ---Στις πρώτες ύλες της να χρησιμοποιεί όλη την γκάμα των επικίνδυνων αποβλήτων από ιπτάμενες τέφρες και λάσπες της βαριάς Βιομηχανίας της χώρας ( χάλυβας, αλουμίνιο, άνθρακα, διυλιστήρια,) και των τελικών υπολειμμάτων των εταιρειών Διαχείρισης Αποβλήτων .
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ!!!
Το τσιμεντάδικο από εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου μεταμορφώνεται σε υποδοχέα και διαχειριστή πάσης φύσεως αποβλήτων και σε καυστήρα των σκουπιδιών και των αστικών λυμάτων της Αττικής,  και ποιος από πού αλλού στην Ελλάδα …και το Εξωτερικό.
Η πολυεθνική Τσιμεντοβιομηχανία και η  Κυβέρνηση , χέρι-χέρι , προχώρησαν οργανωμένα:
Ø      «εν κρυπτώ» (όλες οι διαδικασίες αιτήσεων και εγκρίσεων για τα καυτά θέματα περνούν εν μέσω θερινής ραστώνης:29/6/2009 – 17/5/2010 – 1/8/2012 και τώρα 24/9/2014, με μειωμένα αντανακλαστικά του λαϊκού  παράγοντα και με λειτουργικές ελλείψεις των υπηρεσιών),
Ø      γνωρίζοντας ότι εκκρεμεί ήδη η συζήτηση βάσιμης προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας για λιγότερης σημασίας ζητήματα
Ø      με αμφισβητούμενες διαδικασίες δημοσιοποίησης , σύννομες βεβαίως , που όμως ενημερώνουν τους πολίτες απλά για το «αθώο θέμα»,  «Φάκελος τροποποίησης της υπ αριθμ 160275/29-06-2009 Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της εταιρείας ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ στο Μυλάκι»,
Ø      με συνεχιζόμενη, στα όρια πια της ενοχής, αμέλεια  των εμπλεκόμενων υπηρεσιών (αφού υπήρξε και εμπλοκή στο σε ποια τελικά υπηρεσία παραπέμφθηκε το σχετικό έγγραφο της ΕΑΡΘ) , που παρά όλο ότι γνωρίζουν το πόσο κρίσιμο είναι το θέμα και υπάρχει εναντίωση με ομόφωνη απόφαση του προηγούμενου Περιφερειακού Συμβουλίου, εκτίμησαν ότι δεν απαιτείται η έκφραση απόψεων τους (ενημέρωσαν τουλάχιστον τους ανώτερους Διοικητικούς  και Πολιτικούς τους προϊσταμένους τους  ή πήραν οι ίδιοι την ευθύνη για κάτι τέτοιο;)
Ø      αξιοποιώντας  τις γνωστές αντιπεριβαλλοντικές ρυθμίσεις που οι ίδιοι έχουν νομοθε-τήσει, να παίρνεις μια έγκριση Περιβαλλοντικών όρων μέσω διαβούλευσης και εγκρίσεων υπηρεσιών και γνωμοδοτήσεων φορέων, για πέντε π.χ. χρόνια, και εκ των υστέρων κάθε χρόνο να επέρχονται ουσιαστικές διαφοροποιήσεις σε αυτούς με την έγκριση της γνωστής υπηρεσίας του ΥΠΕΚΑ, χωρίς ουσιαστικά να μεσολαβεί η έγκριση οιουδήποτε φορέα που βρίσκεται κοντά στο πρόβλημα (μια άλλη πλευρά του λεγόμενου φαστ τρακ).

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ!!! Ο καθείς εμπλεκόμενος να αναλάβει τις ευθύνες του.
Φέρνουμε ως επείγον και έκτακτο προ Ημερήσιας Διάταξης το θέμα στην Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δευτέρας και απαιτούμε, όχι απλά την εναντίωση του, αλλά και την λήψη απόφασης για την αναζήτηση διοικητικών και πολιτικών ευθυνών στις υπηρεσίες και τα όργανά του, και κυρίως την ανάληψη ευθύνης υποβολής Άμεσης Αίτησης Θεραπείας στην συγκεκριμένη απόφαση από την ίδια την Περιφέρεια και την ανάλογη στη συνέχεια Νομική Προσφυγή σε συνεργασία με τους αγωνιζόμενους φορείς της Περιοχής.
΄Ετσι η αλλιώς ο τελευταίος λόγος ανήκει στον αγωνιζόμενο λαό του Αλιβερίου και το Περιβαλλοντικό του κίνημα , που μας έχε πείσει – 10 χρόνια τώρα -  πως ξέρει να μάχεται, να αντιστέκεται και να είναι αποτελεσματικός».[Πηγή Admin ]


0 Απαντήσεις για... for “ Προκαλεί η Lafarge...Τι κάνει η Περιφέρεια Στερεάς;; ”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο