Δήλωση Σερετάκη - Παπαροϊδάμη για την πρωτομαγιά

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Δ ήλωση του Νίκου Σερετάκη, υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση


Η ανταρτομάνα Ευρυτανία αποτίνει σήμερα φόρο τιμής στους πρωτοπόρους εργάτες και εργάτριες, στους 200 κομμουνιστές που πριν 70 χρόνια πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της λευτεριάς, στους χιλιάδες αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τα δίκια των εργατών, που επιχείρησαν την οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας χωρίς ανεργία, πείνα, δυστυχία, πολέμους, δίχως εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο: το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.
Σήμερα που βιώνουμε την απανθρωπιά του καπιταλισμού σε όλο της το μεγαλείο, που οι δυνάμεις του κεφαλαίου και της ΕΕ στοχοποιούν ακόμα και το δικαίωμα της απεργίας, γίνεται επιτακτική η ανάγκη να συναντηθούν οι ηρωικές παραδόσεις του τόπου μας με τις σύγχρονες απαιτήσεις της ταξικής πάλης: δυναμώνοντας την οργάνωση στα σωματεία, ξεπερνώντας την εκφυλιστική κατάσταση που έχουν οδηγήσει οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού το εργατικό κίνημα στον τόπο μας, δημιουργώντας προϋποθέσεις για το ρίζωμα του ΠΑΜΕ και στο νομό μας.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τις άνεργες και άνεργους, τους 5μηνίτες και τις 5μηνίτισες, τους σπουδαστές, τους συνταξιούχους της Ευρυτανίας να αξιοποιήσουν την πείρα τους. Να κρίνουν πολύ αυστηρά όσους έβαλαν πλάτη στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, όσους βρήκαν απέναντι στους αγώνες, αλλά και όσους “διακόπευαν” την κρίσιμη στιγμή και έχουν σήμερα το θράσος να ζητούν την ψήφο τους για τα ψηφοδέλτια των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου. Να συναντηθούμε στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, στην προσπάθεια για την ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Να συναντηθούμε και στην κάλπη, με τη μαζική υπερψήφιση του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές και της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Στερεάς και το Δήμο Καρπενησίου. Κανένας νέος, εργάτης, εργαζόμενος που αρνείται το ρόλο του σύγχρονου σκλάβου να μη λήψει από αυτό το προσκλητήριο!

Καρπενήσι, 1η Μάη 2014
................................................

Δήλωση του Βασίλη Παπαροϊδάμη, υποψήφιου δημάρχου Καρπενησίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση
Το μήνυμα της εξέγερσης των εργατών του Μάη στο Σικάγο αποτελεί οδηγό σήμερα για την ενίσχυση της ταξικής πάλης, που είναι η κινητήρια δύναμη της ιστορίας. Είναι ημέρα ευθύνης, έτσι ώστε ο καθένας και η καθεμία να συμβάλλει στην ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, που είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. 

Φέτος τιμάμε τα 15 χρόνια του ΠΑΜΕ που έγινε από τη μια πλευρά η ελπίδα και το αποκούμπι για τον εργάτη και από την άλλη ο αντίπαλος της εργοδοσίας και όλων των άλλων δυνάμεων μέσα στις γραμμές του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος.

Τα τελευταία χρόνια είδαμε και στον τόπο μας, με αφορμή την οικονομική κρίση, τους εργαζόμενους να διεκδικούν και να υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους. Και εδώ στην Ευρυτανία, στο Καρπενήσι είναι απαραίτητη όσο ποτέ η ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Οι εργαζόμενοι οφείλουν να πάρουν την υπόθεση της πάλης στα χέρια τους, να οργανωθούν να φτιάξουν επιτροπές αγώνα, να πυκνώσουν τις γραμμές των σωματείων.

Καλούμε τους νέους που τους στερούν το μέλλον, τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που δεν δέχονται να συνεχίζουν με σκυμμένο κεφάλι να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και τις Λαϊκής Συσπείρωσης στις εκλογικές μάχες του Μάη.

Καρπενήσι, 1η Μάη 2014


 [Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ Δήλωση Σερετάκη - Παπαροϊδάμη για την πρωτομαγιά”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο