N. Στούπης: Χαρατσώνει η ΔΕΗ τους Αγρότες

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη 24 Απριλίου 2014 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Μ ε την έναρξη ουσιαστικά της εαρινής καλλιεργητικής σαιζόν, που κατεξοχήν απαιτεί άρδευση, Πασχαλιάτικο μποναμά / ταφόπλακα στην άσκηση της γεωργίας απέστειλε στους αγρότες μας η ΔΕΗ, μέσω επιστολής, που υπογράφει η Διευθύντρια Διεύθυνσης Πωλήσεων της Επιχείρησης: Με πρόσχημα την «επικαιροποίηση του τηρούμενου από την ΔΕΗ αρχείου δικαιούχων χορήγησης Αγροτικού Τιμολογίου» απαιτει μέχρι 31/07/14 να της προσκομίσουν οι αγρότες μας τις άδειες χρήσης νερού που η διαδικασία του ΥΠΕΚΑ προέβλεπε από το 2011.Σε διαφορετική περίπτωση, απειλεί, «θα προβούμε σε διακοπή της χορήγησης του Αγροτικού Τιμολογίου… και η τιμολόγηση θα γίνεται με το προσιδιάζον για την χρήση των εγκαταστάσεων τιμολόγιο…».
  1.  
  2. Οποία υποκρισία!!!
  3. Η ΔΕΗ φαίνεται δεν γνωρίζει τις διαδοχικές παρατάσεις και αλλαγές της σχετικής διαδικασίας του 2011. Δεν γνωρίζει ότι με την τελευταία απόφαση του ΥΠΕΚΑ προσδιορίζονται σε δύο οι φάσεις της σχετικής διαδικασίας . Πρώτα , μέχρι αρχές καλοκαιριού, η καταγραφή των υδροληφιών, και κατόπιν μέχρις αρχές χειμώνα η διαδικασία χορηγήσεων Αδειών Χρήσεως Αρδευτικού νερού.
  4. Προφανώς και δεν πρόκειται για ενσυνείδητη πρωτοβουλία της κ. Διευθύντριας να προσαρμόσει στα του οίκου της το νόμο.Προφανώς όλα είναι εν γνώσει της διορισμένης Διοίκησης της ΔΕΗ, του αρμόδιου Υπουργείου, εν τέλει της ίδιας της Κυβέρνησης.
  5. Η δημιουργική λογιστική και οι εφευρέσεις για την δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος που στηρίζονται στην αφαίμαξη του Ελληνικού λαού σε όλο τους το μεγαλείο!
  6. Η ταξική αντίφαση, αντί να παρθούν αποφάσεις που θα περικόπτουν τα προνόμια στα εξοργιστικά φτηνα τιμολόγια στις ενεργοβόρες βιομηχανίες που δημιουργούν ελλείματα στη ΔΕΗ, ψάχνουν πως θα χαρατσώσουν τους οικιακούς καταναλωτές και τώρα τους αγρότες.
  7. Η αντιαγροτική πολιτική στην κορύφωσή της. Επαγγέλλονται  την γεωργία ως πυλώνα εξόδου από την κρίση και αντί να πάρουν μέτρα μείωσης του κόστους άσκησης του αγροτικού επαγγέλματος του δίνουν το τελειωτικό κτύπημα. «Βάζουν χέρι» στο βασικό συντελεστή παραγωγής , το νερό, από το οποίο εξαρτούνται οι κύριες καλλιέργειες που αφορούν την κτηνοτροφία και  τον δυναμικό κλάδο για εξαγωγές και σχετιζόμενο με την διατροφική επάρκεια,   αυτόν  των οπωροκηπευτικών.
  8. Η οποιαδήποτε αλλαγή στα Αγροτικά Τιμολόγια είναι αδιαπραγμάτευτη. Και αντί να αναγκάζουν τους αγρότες να αποδείξουν ότι «δεν είναι ελέφαντες», και να τους θέτουν σε γραφειοκρατικό κυκεώνα, εν μέσω κορύφωσης των καλλιεργητικών τους φροντίδων, μια είναι η απάντηση: Η ΔΕΗ θα δύναται να «επικαιροποιήσει» εξατομικευμένα για κάθε αγρότη το αρχείο της, μετά την λήψη της τελεσίδικης απόφασης των τμημάτων Υδροοικονομίας των Περιφερειών και των Διευθύνσεων Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σε σχέση με τις άδειες χρήσης νερού που τα ίδια θα της αποστέλλουν.
  9. Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα σιωπά. Θεωρεί ότι δεν τον αφορά ή είναι απασχολημένος με τις νέες του υποχρεώσεις;
  10. Κάποιος πρέπει να τους μαζέψει!!!
  11. Και ναι μεν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρουν το θέμα στη Βουλή. Οί ίδιοι οι αγρότες μας όμως οφείλουν να  ξεσηκωθούν και να διεκδικήσουν. Σε κάθε περίπτωση, βγάζοντας συμπεράσματα, στις εκλογές που έρχονται, πρέπει να δώσουν βροντερό μήνυμα καταδίκης των δυνάμεων της συγκυβέρνησης και των εκλεχτών τους αυτοδιοικητικών εκπροσώπων . Να δημιουργήσουν τις προυποθέσεις ανατροπής τους και να ανοίξουν το δρόμο για προοδευτικές φιλολαικές εξελίξεις.
Οποία





 [Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ N. Στούπης: Χαρατσώνει η ΔΕΗ τους Αγρότες”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο