Το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής στην Φουρνά

Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας

Φώτο ( Γκόλφο ) από την Αρτοκλασία
«Χ ρειάζεται μόνο λίγη ώρα για να βρεθείς στην απέναντι πλευρά του χωριού ακλουθώντας το μονοπάτι από την πλατεία και διασχίζοντας το «γεφύρι» (1) της Ζωοδόχου Πηγής που περνά ο Φουρνιώτης ποταμός ή Αφωρισμένο ρέμα όπου είναι κτισμένο λίγο πιο πάνω το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής.


Στην εποχή μας σώζονται οι μυλόπετρες του Νερόμυλου τύπου Γαλλικής προέλευσης όπως μαρτυρούν οι μεταλλικές πινακίδες που είναι πάνω τους.  

(1)   Το μονότοξο γεφύρι είναι φτιαγμένο με πελεκητή πέτρα, ενώ το τόξο του είχε ενισχυθεί με σιδερένια λάμα που χρησίμευε στην αγκίστρωση των πετρών.  

Μήκος 13.40, ύψος 13.40, πλάτος 2.50, άνοιγμα καμάρας 8.70.
 



 [Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ Το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής στην Φουρνά”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο