Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας στο Δημοτικό Ραφτόπουλου

Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 15 Απριλίου 2014 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Θ υσία στο βωμό των λογιστικών πλεονασμάτων και του ελλείμματος ήθους έγινε το 2/θέσιο δημοτικό σχολείο Ραπτοπούλου Δήμου Αγράφων εξαιτίας της αναλγησίας της μνημονιακής συγκυβέρνησης της χώρας μας, η οποία σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στις συνθήκες εγκατάλειψης που βιώνουν τα χωριά στους Δήμους Αγράφων και Καρπενησίου.


Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Πολιτευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στον νομό Ευρυτανίας Κωνσταντίνου Μπακόλα:

«Η διαλυμένη στέγη του κτιρίου δημιουργεί σοβαρότατα ζητήματα ασφάλειας για τους μαθητές καθότι τα νερά της βροχής εισέρχονται στο κτίριο και ακριβώς πάνω από τον ηλεκτρικό πίνακα με ότι συνεπάγεται αυτό. Τα κουφώματα του κτιρίου είναι σε άθλια κατάσταση πεπαλαιωμένα και οξειδωμένα με κίνδυνο τόσο για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και εντελώς ακατάλληλα για την απαραίτητη μόνωση του κτιρίου ώστε να προστατεύσει τους μαθητές από τις σκληρές καιρικές συνθήκες».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

ΘΕΜΑ: «2/θέσιο δημοτικό σχολείο Ραπτοπούλου Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας. Οι μαθητές κινδυνεύουν από ηλεκτροπληξία, η διαλυμένη στέγη βάζει νερό ακριβώς πάνω από τον ηλεκτρικό πίνακα»


Κύριε Υπουργέ,


Ο πολύπαθος κλάδος της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης στην Ευρυτανία συνεχίζει να διολισθαίνει σε αποτρεπτικές για την εποχή συνθήκες στο Νομό Ευρυτανίας και ειδικά στα ξεχασμένα και άγονα χωριά του Δήμου Αγράφων αλλά και όχι μόνο, καθότι ίδιες συνθήκες εγκατάλειψης βιώνουν και τα χωριά του Δήμου Καρπενησίου.

Όπως με ενημερώνει ο Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Ευρυτανία Κωνσταντίνος Μπακόλας, θύμα αυτών των συνθηκών αυτή την φορά, το 2/θέσιο δημοτικό σχολείο Ραπτοπούλου Δήμου Αγράφων.

Η διαλυμένη στέγη του κτιρίου δημιουργεί σοβαρότατα ζητήματα ασφάλειας για τους μαθητές καθότι τα νερά της βροχής εισέρχονται στο κτίριο και ακριβώς πάνω από τον ηλεκτρικό πίνακα με ότι συνεπάγεται αυτό, ενώ δάσκαλοι και μαθητές μετατρέπονται σε «συλλέκτες βρόχινου νερού».

Η υγρασία και η φθορά στους τοίχους του κτιρίου είναι πέρα και πάνω από απαράδεκτες και προσβλητικές τόσο για τους μαθητές του χωριού όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Τα κουφώματα του κτιρίου είναι σε άθλια κατάσταση πεπαλαιωμένα και οξειδωμένα με κίνδυνο τόσο για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και εντελώς ακατάλληλα για την απαραίτητη μόνωση του κτιρίου ώστε να προστατεύσει τους μαθητές από τις σκληρές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Την ίδια ώρα δεχόμαστε πλήθος παραπόνων και ανησυχιών τόσο από τους εν λόγω γονείς όσο και από την άξια εκπαιδευτική κοινότητα της Ευρυτανίας για την υπάρχουσα κατάσταση ενώ ο Δήμος Αγράφων τους εμπαίζει κωλυσιεργώντας επικινδύνως!

Τι κι αν εδώ και πολλούς μήνες ψηφίστηκε ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αγράφων να γίνουν κατεπείγουσες ενέργειες για την αποκατάσταση της στέγης αντλώντας τα ποσά της κατασκευής από το αποθεματικό του Δήμου. Μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα ενώ όπως δήλωσε αντιδήμαρχος και κάτοικος της περιοχής Ραπτοπούλου σε τηλεοπτική εκπομπή του Alpha που ασχολήθηκε με το ζήτημα, τα χρήματα για την μελέτη δόθηκαν αλλά η αντικατάσταση δεν έγινε ποτέ και πως «όλα είναι στα χαρτιά», ενώ κανείς δεν απαντά για τα αίτια της προκλητικής και συνάμα μη αποδεκτής καθυστέρησης.

Είναι αδύνατο να θυσιαστούν στο βωμό των λογιστικών πλεονασμάτων και του ελλείμματος ήθους, ψυχής και σεβασμού, τα Ευρυτανόπουλα που διψούν για γνώση.

Κατόπιν αυτών ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

Προτίθεσθε να ασκήσετε τις δέουσες πιέσεις και πρωτοβουλίες ώστε ο κοιμώμενος Δήμος Αγράφων να ενεργοποιήσει τα κεφάλαια από τα αποθεματικά του ώστε να επισκευαστεί η στέγη;
Σε περίπτωση που τα αποθεματικά του Δήμου δεν επαρκούν προτίθεται το Υπουργείο σας να καλύψει την δαπάνη για την αντικατάσταση της στέγης, την επισκευή των τοίχων του κτιρίου καθώς και τη αντικατάσταση των κουφωμάτων;
Σε τι χρονικό ορίζοντα θα παραδοθεί η εν λόγω αίθουσα άρτια και ασφαλής στα Ευρυτανόπουλα ;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ


 [Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας στο Δημοτικό Ραφτόπουλου”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο