Το Καρπενήσι έμεινε με δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς

Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη 18 Μαρτίου 2014 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Ο νομός με τους λιγότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα είναι πλέον ο Νομός Ευρυτανίας, καθώς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ανακάλεσε και επισήμως την άδεια λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού Ραδιοκύματα 107,5.
Η απόφαση του ΕΣΡ ήρθε σαν αποτέλεσμα μετρήσεων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, η οποία επιβεβαίωσε ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός δεν λειτουργεί, όπως άλλωστε ήταν γνωστό από το καλοκαίρι του 2013.  Ο νομός Ευρυτανίας έχει πλέον το μεγαλύτερο ραδιοφωνικό πληθυσμιακό ποσοστό της Ελλάδας, με 16.000 κατοίκους ανά ραδιοφωνικό σταθμό, καθώς το κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού αφήνει πίσω του στο Καρπενήσι μόνο δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ακολουθεί ο γειτονικός νομός Φωκίδας με 4 ραδιοφωνικούς σταθμούς και 12.000 κατοίκους ανά ραδιοσταθμό.
Οι εναπομείναντες σταθμοί είναι το Ράδιο Καρπενήσι και ο Super Εύρυτος 104,9. Άλλοι δύο σταθμοί είχαν διακόψει τη λειτουργία τους τα προηγούμενα χρόνια: το Μουσική FM στους 90.5 (ήδη από το Μάρτιο του 2003) και το Ράδιο Ευρυτανία, του Συλλόγου Φίλων των Ερτζιανών και της Ενημέρωσης (το 2011).
Στη μοναδική έρευνα ακροαματικότητας για το νομό, που πραγματοποιήθηκε το 2007 από τη Metron Analysis για λογαριασμό του Υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ, έγινε γνωστό ότι το 48,3% του κοινού άκουγε ραδιόφωνο τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα, ενώ σχεδόν οι μισοί από αυτούς (40%) καθημερινά.
Στο νομό λαμβάνονται επίσης ραδιοφωνικοί σταθμοί από γειτονικούς νομούς, όπως το Ράδιο Αμφιλοχία, το Antenna Star και το Ράδιο Ακαρνανία από το νομό Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και το Ράδιο Νετ από το νομό Φθιώτιδας. Επίσης λόγω υψομέτρου και άδειων συχνοτήτων φτάνουν σταθμοί από τους Νομούς Πρέβεζας, Άρτας, Καρδίτσας, Αχαΐας και Εύβοιας.

0 Απαντήσεις για... for “ Το Καρπενήσι έμεινε με δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο