Στην Ευρυτανία έχουν όλοι δικαίωμα στην υγεία ?

Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Ε πιστολή απέστειλαν τα μέλη της Κίνησης Πολίτών Αγράφων προς την Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου κα.Τσεκούρα Ελένη στην οποία αναφέρονται στα σοβαρά προβλήματα υγείας στα Άγραφα.

 Την επιστολή τους κοινοποιούν [ρος τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγύης,τον Διοικητή 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας καθώς και στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.
Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:


 Θέμα: «Παίζουν» με την υγεία μας..
 Κυρία Διοικήτρια

 
 Και επίσημα σας καλωσορίζουμε και σας εκφράζουμε τις ευχές μας ώστε να ανταπεξέλθετε στο πολύ δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει. Ευελπιστούμε ότι θα λειτουργήσετε σαν Διοικήτρια του μοναδικού Νοσοκομείου Ευρυτανίας και όχι σαν Διοικήτρια του Γ.Ν.Καρπενησίου όπως έπραξαν πολλοί προκάτοχοί σας.
 Η επιστολή μας αυτή έχει σκοπό, να σας επισημάνει τα σοβαρά προβλήματα και καταστάσεις στον χώρο της υγείας στον δήμο Αγράφων που δυστυχώς έχουν συσσωρευτεί εδώ και χρόνια χωρίς να 
δίνεται οριστική λύση,με την παράκληση να επιληφτείτε αυτών των προβλημάτων που βασανίζουν τους κατοίκους της Δυτικής Ευρυτανίας.
Ο πιο ορεινός δήμος της χώρας ,με ηλικιωμένους κατοίκους στην πλειοψηφία τους και με σημαντικά προβλήματα υγείας,δυστυχώς εν έτη 2014 δεν έχουν την στοιχειώδη πρωτοβάθμια περίθαλψη αφού τα ΚΥ και τα ΠΙ αν δεν υπολειτουργούν,τις περισσότερες μέρες τον μήνα παραμένουν ερμητικά κλειστά. Άμεσα Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό όλο το 24ωρο για όλη την εβδομάδα. Δεκάδες τα παραδείγματα θανάτων και σοβαρών τραυματισμών συμπατριωτών μας που ίσως εάν λάμβαναν αμέσως τις πρώτες βοήθειες γλίτωναν από τα χειρότερα.

Σε πολλά από αυτά τα περιστατικά είτε άργησε κατά 3-5 ώρες το ασθενοφόρο για την διακομιδή τους ε’ιτε από μόνοι τους απευθύνθηκαν για πρώτες βοήθειες σε νοσοκομεία όμορων νομών είτε δυστυχώς κατέληξαν στο δρόμο για το Καρπενήσι.
 Φυσικά δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στις φήμες που αναφέρονται αντί για αναβάθμιση σε συγχώνευση ΚΥ ή Αγροτικών Ιατρείων.Είμαστε πέρα για πέρα αντίθετοι και οποιαδήποτε κίνηση προς εκεί θα μας βρείτε απέναντί σας. Σοβαρό το πρόβλημα της διακομιδής από τα ασθενοφόρα.
Μεγάλες οι αποστάσεις σε δυσπρόσιτα χωριά με κακοτράχαλους δρόμους.
 Απο ..χθές έπρεπε να τοποθετηθούν 3-4 ειδικού τύπου ασθενοφόρα στις πιο απομακρυσμένες περιοχές των Αγράφων.
 Απο …χθές έπρεπε το καινούργιο ασθενοφόρο τύπου 4χ4 που δώρησε ο ΟΠΑΠ να τοποθετηθεί για εκεί που χορηγήθηκε.Στον δήμο Αγράφων.
 Από ..χθές η ενίσχυση του Πολυδύναμου περιφερειακού Ιατρείου Γρανίτσας και η λειτουργία του ως κέντρου εφημερίας.με επιστροφή του ειδικευμένου ιατρού που είχε διοριστεί(ΦΕΚ διορισμού 370/3-4-2012) για τις ανάγκες του Απεράντιου και του Ασπροπόταμου και που Μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, με την δικαιολογία,καλό θα ήταν να μην την χαρακτηρίσουμε, ότι δεν επαρκούν οι ιατροί στο Καρπενήσι.
Από ..χθές η πλήρη λειτουργία στο σύγχρονο σύστημα τηλεϊατρικής που πρόκειτε να εγκατασταθεί και θα συνδέει το Κέντρο Υγείας Φραγκίστας με τα Περιφερειακά Ιατρεία Ραπτοπούλου και Αγράφων.
Επιτακτική η λειτουργία του λόγω της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου µαζί µε το ορεινό ανάγλυφο της περιοχής που δυσκολεύουν τις µετακινήσεις και δηµιουργούν ένα συνδυασµό επικίνδυνο για την υγεία των πολιτών
Κυρία Διοικήτρια
 Γνωρίζετε τι σημαίνει χειμώνας στα ορεινά Άγραφα;
 Ξέρετε τι είναι με ένα μέτρο χιόνι να μην έχει ο ηλικιωμένος κοντά του το Αγροτικό Ιατρείο;
 Με βάση τα παραπάνω ζητούμε την απόκρισή σας στα κρίσιμα ερωτήματα και να σας μεταφέρω την αγωνία όλων των Αγραφιωτών:
Επίσης θα σας ήμασταν υπόχρεοι αν μπαίνατε στον κόπο να μας απαντήσετε στα ακόλουθα ερωτήματα:
 -Πόσοι Ιατροί απασχολούνται στα ΚΥ και Αγροτικά Ιατρεία των Αγράφων και αν έχει διαπιστώσει η διοικητική σας ευθύνη ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα;
 - Έχετε καταγράψει αυτές τις ελλείψεις;
 -Προτίθεστε να ζητήσετε ενίσχυση και περισσότερους πόρους;
 -Ποιο είναι το πλάνο σας για την διενέργεια κατά καιρούς δωρεάν εξετάσεων στα περιφερειακά ιατρεία;
 -Σκοπεύετε μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να προγραμματίσετε την μετάβαση στα χωριά των Αγράφων εξειδικευμένων ιατρικών Κλιμακίων για τη διενέργεια εξετάσεων;
 Όλοι εμείς οι Αγραφιώτες αγωνιζόμαστε για: αξιοπρεπείς, επαρκείς, ασφαλείς, δωρεάν-δημόσιες παροχές υγείας για όλους, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου.
 Περιμένουμε την συμπαράσταση σας για τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων των Αγράφων.
 Και πάλι σας καλωσορίζουμε πιστεύοντας σε μία καλή συνεργασία την οποία ανέκαθεν επιδιώκαμε. Δικαίωμα στην υγεία έχουν όλοι!Είτε κατοικούν στο Καρπενήσι είτε κατοικούν στα Κέδρα.. 

 
Εν αναμονή ενεργειών και απαντήσεώς σας.
 Κίνηση Πολιτών Aγράφων Κ.Π.Α 





 [Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ Στην Ευρυτανία έχουν όλοι δικαίωμα στην υγεία ?”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο