ΚΚΕ Ευρυτανίας: Για το θέμα της «Ευρυτανίας Α.Ε.

Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας



«Π ροκαλεί το λαϊκό αίσθημα το θέμα με την «Ευρυτανία ΑΕ», μία ακόμα περίπτωση προστίθεται στα πολλά «νόμιμα ή παράνομα σκάνδαλα» που απορρέουν από την ανάπτυξη προς ώφελος των μονοπωλίων, και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.
Για το θέμα είχαν παρέμβει αρκετές φορές στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» χωρίς όμως να πάρουν απαντήσεις. Μάλιστα, παρουσίασαν και έγγραφο της Εφορίας, το οποίο καλούσε τα μέλη του ΔΣ της εταιρείας να δώσουν εξηγήσεις και δεν εμφανιζόταν κανείς. Παρά τις διαβεβαιώσεις πως θα δοθούν απαντήσεις για το θέμα, τον περασμένο Ιούνη η «Λαϊκή Συσπείρωση» προχώρησε σε νέα παρέμβαση, με αποτέλεσμα να κληθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Ορκωτός Λογιστής για να ελέγξει τις εταιρείες. Σε αυτές εντοπίστηκαν προβλήματα που είχαν να κάνουν με τη λειτουργία τους ως προς το νόμο, τους σκοπούς και τη διαχείρισή τους.

Τον Αύγουστο επανήλθε το θέμα στο Περιφερειακό συμβούλιο και ξανά οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με την «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησαν να γίνει ουσιαστικός έλεγχος και να αντιμετωπιστούν οι παρανομίες που έχουν διαπραχθεί.

Τον Οκτώβρη αποφασίστηκε να γίνει εκκαθάριση σε κάποιες από τις εταιρείες ενώ διορίστηκε Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου όμως δεν δέχονταν να αναλάβουν.

Για το θέμα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει πως το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι του σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης βλέπουν δυστυχώς με τον πιο τραγικό τρόπο να επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις τους σχετικά με τις αναπτυξιακές εταιρείες που λειτουργούν στα πλαίσια της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης του Καρπενησίου. Τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας και η επιχειρηματική δραστηριότητα είναι πηγή κερδοφορίας για τους επιτήδειους. Η κατεύθυνση που έδινε η ΕΕ κατά καιρούς για τη χρησιμοποίηση των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων και της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω εταιρειών στους δήμους και τις Περιφέρειες, δεν ήταν προς όφελος του λαού, αλλά προκειμένου να εξυπηρετήσουν ακόμα καλύτερα το ρόλο τους στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων.

Οι πολιτικές δυνάμεις που χειροκροτούν ό,τι προέρχεται από την ΕΕ δεν μπόρεσαν να διακρίνουν, όπως το ΚΚΕ, τι έκρυβε πίσω από αυτό.
Ελπίζουμε και πιστεύουμε, ο κόσμος να βγάλει πια τα συμπεράσματά του.



 [Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ ΚΚΕ Ευρυτανίας: Για το θέμα της «Ευρυτανίας Α.Ε.”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο