Σαλάγατο δήμαρχε μπας και προλάβεις!

Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας

Έργα ορεινής υδρονομίας!
«Τ ί ωραία φράση! Δεν την είχα ξανακούσει! Σκέφτηκα : τι σπουδαίο να ΄ναι ο νέος (τοτε) Δήμαρχος μηχανικός!


Ήταν οι πρώτες μέρες πού χε βγει ο κ Κοτρωνιάς Δήμαρχος την πρώτη φορά, πότε; Δεν θυμάμαι , πέρασαν τόσες τετραετίες επανεκλογών κι επανεκλογών! αλλά δεν θα ναι και δύσκολο να μάθουμε.

 Είχε – καλή ώρα , κι εύχομαι να μη θρηνήσουμε θύματα  ή ζημιές   σήμερα – πιάσει μια γερή νεροποντή κι οι δρόμοι στη Νέα Μαγνησία και τη Ροδίτσα, κι όχι μόνο, ήταν ποτάμια, τ’ αυτοκίνητα προσπαθούσαν «να το παίξουν»  βάρκες κι οι οδηγοί μες στην αγωνία με γουρλωμένα τα μάτια προσπαθούσαν να μην τρακάρουν με τους άλλους αλλά και ν’ αποφύγουν τα ορμητικά νερά. Μέσα σ’ αυτούς κι η αφεντομουτσουνάρα μου, που γύριζε απ’ το Βόλο από δουλειά.. Έγινα καπετάνιος στη στεριά και σκόρπιζα αφρούς δεξιά αριστερά, μέχρι να φτάσω ευτυχώς σώος στο σπίτι.

Την άλλη μέρα ένας φίλος με πήγε στο - αρχιτεκτονικό - γραφείο του νεοεκλεγέντος Δημάρχου γιατί ήθελε να γνωριστεί , έτσι μου είπε ο φίλος , μαζί μου και ν’ ακούσει τη γνώμη μου και τις συμβουλές μου για το Δημοτικό Ωδείο.

Δεν τσιγκουνευόμουν τέτοιες γνώμες και συμβουλές και πήγα. Σήμερα μετά από την τύχη που είχαν τόσα σχέδια επί χάρτου και τόσες συμβουλές σε τρεις τουλάχιστον μακρόβιους Δημάρχους  δεν ξέρω αν θα ‘μπαινα στον κόπο. Τότε πήγα, γιατί πάντα πονάω την πολύπαθη και πάντα χωρίς γραμμή και στόχο μουσική και πολιτιστική ζωή της πόλης.

Και τις τρεις φορές «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Όλοι ενθουσιώδεις οι  Άρχοντες. Στην πράξη, τρίχες!

Όμως έπρεπε να περιμένω στο γραφείο του κ. Κοτρωνιά. Ο νεοεκλεγείς έδινε συνέντευξη στο ραδιόφωνο μπροστά μου μέσω τηλεφώνου για πιο φλέγοντα κι επίκαιρα ζητήματα!
Πλημμύρες στη Ροδίτσα και Μεγ. Βρύση! Κυκλοφοριακά προβλήματα. Μπροστά σε τέτοια  βάσανα του κοσμάκη η μουσική σιγεί, έρχεται μετά! Περιμένει ν’ αποκατασταθούν οι πληγές και βοηθά στην επούλωση, στην παρηγοριά.

Άλλωστε τα ‘λεγε πολύ ωραία ο νεοεκλεγείς! Χρειάζονται έλεγε «έργα ορεινής υδρονομίας» για να επιβιώσει η Λαμία κι αυτός με το που θ’ αναλάμβανε θα τα έκαμνε πράξη.

- τί αδαής που αισθάνθηκα! Δεν είχα ξανακούσει αυτούς τους τόσο όμορφους ελληνικούς όρους! Και σκέφτηκα: τι ωραίο να ‘ναι ο Δήμαρχος μηχανικός, τί γνώσεις! Τί σπουδαία έργα θα φτιάξει… απλά γι αυτόν κι ωφέλιμα για να σωθεί   η πόλη απ’ τις πλημμύρες. Μπράβο!
Σας το ‘πα και πριν δεν ξέρω πότε ήταν. «προ αμνημονεύτων ετών… και βάλε» πού ‘λεγε ο Χάρρυ Κλύνν.

Μόνο που σήμερα με τη νεροποντή δυο φορές αναγκάστηκα να διασχίσω τους ίδιους δρόμους. Κι η κατάσταση ήταν ακριβώς ίδια με τότε να μην πω χειρότερη. Ας είμαστε τυχεροί, το ξαναλέω, δεν αντέχουμε θύματα!

Ο δήμαρχος δεν πρόλαβε - τόσο λίγες τετραετίες επανεκλέχτηκε ο καημένος! - να κάνει τα τόσο εύηχα, τόσο ωραία στα λόγια έργα που τότε υπόσχονταν…: Αχ αυτές οι ελληνικές παροιμίες! « ο Μανώλης με τα λόγια…»  

Σαλάγατο δήμαρχε μπας και προλάβεις! Να μάθουμε και μείς στην πράξη την ορεινή υδρονομία. Έκανες τον έξυπνο στο δικηγόρο προκάτοχό σου. Μην έρθει κανένας, ας πούμε…γιατρός και το κάνει, κι ας μην ξέρει, θα μάθει και θα σε ντροπιάσει…  
Δ.Κ. [Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ Σαλάγατο δήμαρχε μπας και προλάβεις!”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο