Αιολικά πάρκα στις κορυφές των Αγράφων ...<< Όχι δεν θα πάρω >>

Δημοσιεύτηκε στις Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Ε πιχειρήματα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου που πρίν 2 χρόνια ψήφησε αρνητικά… να μην στηθεί καμμιά ανεμογεννήτρια εντός ορίων του δήμου Καρπενησίου.... Καλόν θα είναι με τα ίδια επιχειρήματα και οι δικοί μας Δημοτικοί Σύμβουλοι Καρδίτσας να ψηφίσουν αρνητικά. Είναι τα εξής:
 α) Το οδικό δίκτυο δεν επαρκεί για την μεταφορά ανεμογεννητριών και θα πρέπει να γίνουν διαπλατύνσεις από τα 4,5 μέτρα στα 12 μέτρα με αποτέλεσμα οι καταστροφές του περιβάλλοντος να είναι αρκετά μεγάλες.
β) Το έδαφος είναι βραχώδες με κίνδυνο να έχουμε σε μεγάλο βαθμό κατολισθήσεις, όπου επίσης η καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον είναι μεγάλη.
γ) Το μεγάλο υψόμετρο (1300 μέτρα – 1400 μέτρα ) είναι ακατάλληλο για την εγκατάσταση των πάρκων, παρ’ όλο που η περιοχή κρίθηκε κατάλληλη από άποψη ανεμολογικών στοιχείων.
δ) Η περιοχή είναι τουριστική και μια τέτοια παρέμβαση στο περιβάλλον θα δημιουργήσει προβλήματα στην ανάπτυξη αλλά και στο φυσικό περιβάλλον που είναι ιδιαιτέρου κάλλους.
Προβλήματα επίσης θα δημιουργηθούν στην κτηνοτροφία και στις αγροικίες που βρίσκονται πλησίον της περιοχής.
(Δημοσιεύτηκαν στη σελ. 10 / φ. 122 / ΜΑΡΤΙΟΣ 2013 / της εφημερίδας μας «Τα Χρονικά της Νεράϊδας – Δολόπων»).



 [Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ Αιολικά πάρκα στις κορυφές των Αγράφων ...<< Όχι δεν θα πάρω >>”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο