Συζήτησε τα περί Στερεάς ο Κ. Περγανάς στις Βρυξέλλες

Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Τ η Δεύτερα 7 Οκτωβρίου 2013 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, συναντήθηκε με την Μονάδα Διαχείρισης Διαρθρωτικών Πόρων για την Ελλάδα της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής στις Βρυξέλλες


Συζήτησε τη χρηματοδότηση της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου, ενώ ταυτόχρονα παρουσίασε τις επιδόσεις της Στερεάς Ελλάδας για την  τρέχουσα περίοδο. Επιδόσεις οι οποίες είναι γνωστές στη συγκεκριμένη Μονάδα και είναι οι υψηλότερες στη χώρα (82,5% απορρόφηση).

Μετά την παρουσίαση της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Ανέπτυξε τη θέση της Περιφέρειας σχετικά και με τις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Συνοχής και του Γεωργικού Ταμείου.

Τόνισε δηλαδή, ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα πρέπει να έχει γενναίες χρηματοδοτικές εκχωρήσεις από τα δυο ταμεία,  ώστε μαζί με τη χρηματοδότηση των Διαρθρωτικών Ταμείων  (ΕΤΠΑ-ΕΚΤ), να υπάρξει μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή λύση στις ανάγκες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς συμμετείχε στην Σύνοδο της Επιτροπής των Περιφερειών.  Ο  Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Jose Manuel Barroso  και ο  Επίτροπος, αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική Johannes Hahn,  παρουσίασαν το σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη νέα Προγραμματική Περίοδο, που εστιάζεται στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τον Επίτροπο, αρμόδιο για την Περιφερειακή Πολιτική Johannes Hahn, τον οποίο προσκάλεσε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. [Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ Συζήτησε τα περί Στερεάς ο Κ. Περγανάς στις Βρυξέλλες”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο