Σε τι οφείλεται η ξηροδερμία στην εμμηνόπαυση;

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας

«Κ άθε γυναίκα που έχει μπει σε εμμηνόπαυση γνωρίζει για τις εξάψεις. Οι περισσότερες έχουν βιώσει νυχτερινούς ιδρώτες. Αλλά σαν να μη σου φτάνει η εμμηνόπαυση, να έχεις και ξηρό δέρμα; Πως όμως προέκυψε αυτό; 

Η απάντηση είναι απλή: το πρόβλημα οφείλεται στις ορμόνες και συγκεκριμένα στα οιστρογόνα. Φαίνεται ότι οι ίδιες ορμόνες που προκαλούν τις αλλαγές στο σώμα μας κατά την εμμηνόπαυση είναι υπεύθυνες και για την ξηρότητα του δέρματος.

Τι ακριβώς συμβαίνει;
Κάπου ανάμεσα στα 40 και τα 58, όλες οι γυναίκες μπαίνουν στην εμμηνόπαυση. Αυτό συμβαίνει όταν οι ωοθήκες παύουν να απελευθερώνουν ωάρια, η έμμηνος ρύση σταματά και η παραγωγή των οιστρογόνων ξεκινά να μειώνεται.
Τα οιστρογόνα είναι πολύ ισχυρές ορμόνες. Διεγείρουν την ωρίμανση του γυναικείου σώματος κατά την εφηβεία και προστατεύουν τα οστά. Μία ακόμα δράση τους αφορά την διέγερση του σχηματισμού κολλαγόνου και προστατευτικών ελαίων στο δέρμα.

Αυτός είναι ο λόγος που καθώς η εμμηνόπαυση πλησιάζει και η παραγωγή οιστρογόνων μειώνεται, είναι σύνηθες το δέρμα να γίνεται ξηρό, λιγότερο ελαστικό και να δημιουργεί αίσθηση «τραβήγματος» και φαγούρας. Η μείωση των οιστρογόνων επίσης μειώνει την ικανότητα του οργανισμού να συγκρατεί την απαραίτητη υγρασία.

Read more: http://medlabgr.blogspot.com/2013/10/blog-post_3.html#ixzz2gftlrjuK



 [Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ Σε τι οφείλεται η ξηροδερμία στην εμμηνόπαυση;”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο