Το σκάνδαλο των πανάκριβων φαρμάκων στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Υγείας για την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα πρωτότυπα φάρμακα φέρνει στην επιφάνεια την απαράδεκτη και προκλητική υπερκοστολόγηση των φαρμάκων στη λιανική πώληση. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με τα φάρμακα για τη χοληστερίνη, τα οποία τα πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία 8 φορές ακριβότερα απ’ ότι στη Σουηδία.
 
Στην Ελλάδα η υπερκοστολόγηση των φαρμάκων γίνεται με υποχρεωτικό τρόπο με τον αντισυνταγματικό νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή με πρωτοβουλία του κ. Λοβέρδου και που διατηρεί σε ισχύ ο σημερινός υπουργός. Με αυτό το νόμο, η τιμή των πρωτοτύπων φαρμάκων διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα,  επιβάλλεται και στα γενόσημα φάρμακα τιμή οπωσδήποτε στο 80% της τιμής των πρωτοτύπων και απαγορεύεται ο ελεύθερος ανταγωνισμός, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει σε όλα τα προηγμένα κράτη. Γι’ αυτό τα φάρμακα της χοληστερίνης και η κλοπιδογρέλη σε Σουηδία, Αγγλία και άλλες χώρες πωλούνται 5-10 φορές φθηνότερα από ότι στην Ελλάδα.
Ο υπουργός προτιμά να διατηρήσει τα υπερκέρδη των φαρμακευτικών εταιρειών εις βάρος των ασθενών και των ασφαλιστικών ταμείων. Σε όλα τα ΜΜΕ επικρατεί ο νόμος της σιωπής σε αυτό το σκάνδαλο με τη συνένοχη σιωπή των κυβερνητικών κομμάτων και της αριστεράς.
Η κατάργηση του αντισυνταγματικού νόμου του κ. Λοβέρδου είναι προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.
Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ είναι το μοναδικό ελληνικό κόμμα που έχει καταγγείλει με δυο επερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο το παράνομο καρτέλ που με ευθύνη του κράτους υπερκοστολογεί τα φάρμακα στην Ελλάδα.
Η Θεματική Ομάδα Υγείας
Περισσότερες πληροφορίες :
Μιχάλης Μπονατάκης, τηλ, 6977515306
Μαρία Σούμπαση, τηλ, 672886404 [Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ Το σκάνδαλο των πανάκριβων φαρμάκων στην Ελλάδα”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο