Τέλος στον εμπαιγμό και την κοροϊδία εις βάρος των Ευρυτάνων

Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
                                                                  ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
                                                               ΜΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
ΜΑΥΡΟΛΟΓΓΟ ΚΛΕΙΤΣΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
«Τ έλος στον εμπαιγμό και την κοροϊδία εις βάρος των κατοίκων του Νομού Ευρυτανίας, που μια ζωή περιμένουν τη μετατροπή του τμήματος της...«ειδικής διαδρομής 4Χ4» που καλύπτει τις περιοχές Μαυρόλογγος (Ευρυτανίας) – Νεράιδα (Καρδίτσας), Σαραντάπορο (Καρδίτσας) και Μολόχα (Καρδίτσας), σε ολοκληρωμένη είσοδο προς το Νομό Καρδίτσας, επιχειρεί να βάλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.


Όπως επισημαίνει και ο Πολιτευτής Ευρυτανίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κωνσταντίνος Μπακόλας «οι ευθύνες της τότε Νομαρχιακής Αρχής, του κου Κοντογεώργου και νυν βουλευτή της ΝΔ, είναι πασιφανείς και προκλητικές για πάνω από μια δεκαπενταετία συνεχών  οχλήσεων, παροτρύνσεων και εκκλήσεων  των πολιτών του Κλειτσού, αλλά και του συνόλου των Μαυρολογγιτών (φτάνουν με την μορφή καταγγελιών σε μας) για παύση της απίστευτης αδιαφορίας και αποκλεισμού.

Εκκλήσεις οι οποίες έπεφταν πάντα στο κενό, ενώ ο Νομός παρέμενε και παραμένει αποκλεισμένος από μια διασύνδεση νευραλγικής, ύψιστης σημασίας, με πολλαπλάσια οφέλη και για τους δυο Νομούς ενώ δυστυχώς δεν είναι οι μόνες αποκλεισμένες και απαξιωμένες είσοδοι - έξοδοι του Νομού Ευρυτανίας εν έτει 2013, η μετακίνηση στους οποίους γίνεται από κακοτράχαλους χωμάτινους δρόμους που θυμίζουν ειδικές διαδρομές για 4x4!

Πλήθος ωφελημάτων θα πρόεκυπταν, όπως διακομιδές ασθενών μέσω του ΕΚΑΒ, μεταφορά υγειονομικού υλικού, εύκολη πρόσβαση στήριξη και ανταλλαγή πυροσβεστικών δυνάμεων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως και αντίστοιχη αστυνομική ενίσχυση των όμορων νομών όπου είναι πέρα από αυτονόητες.

Ωφελήματα στις τοπικές οικονομίες, όπως για παράδειγμα εμπορευματικές μεταφορές σε δύο Νομούς με έντονη κτηνοτροφική παραγωγή, ξυλεία κλπ., τονώνοντας την εμπορική, όσο και την παραγωγική διαδικασία Ευρυτανίας – Καρδίτσας. Ελεύθερη και απρόσκοπτη διακίνηση των πολιτών όσο και εύκολη πρόσβαση και ανταλλαγή επισκεπτών – τουριστών, συνδέοντας τη λίμνη Κρεμαστών με την λίμνη Πλαστήρα, μέσω μιας μαγευτικής διαδρομής, εν μέσω πλατανόδασους και ελατόδασους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι αποστάσεις ενδεικτικά που καλύπτουν χωμάτινο οδικό δίκτυο διασύνδεσης του νομού πρόκειται για ελάχιστα χιλιόμετρα που απαιτούν ασφαλτόστρωση και συγκεκριμένα Τριφύλλα (Αγ. Άννα) - Μαυρόλογγος μόλις 6 χλμ. και μέχρι τα πρώτα χωριά τις Καρδίτσας Νεράιδα – Σαραντάπορο κατά προσέγγιση 4 χλμ.!

«Προτίθεσθε να απεγκλωβίσετε το Νομό Ευρυτανίας από την απομόνωση, κάνοντας το πρώτο βήμα της διασύνδεσης μέρους του Νομού Ευρυτανίας με το Νομό Καρδίτσας;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την ένταξη του έργου σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης και την απελευθέρωση με 10 χλμ. ασφαλτόστρωσης της ελεύθερης διακίνησης πολιτών και εμπορευμάτων, της ενεργοποίησης της υγιούς και θεμιτής ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας στο Νομό Ευρυτανίας με τον όμορο Νομό Καρδίτσας και της αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών μεταξύ των νοσοκομειακών μονάδων των δυο νομών.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.


 [Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ Τέλος στον εμπαιγμό και την κοροϊδία εις βάρος των Ευρυτάνων”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο