Αντιμετωπίστε το φασισμό ή παραιτηθείτε!

Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Μ ε αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από οργανωμένο μέλος της Χρυσής Αυγής, ο συν-εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Θανάσης Μακρής, δήλωσε:

«Όσο η κυβέρνηση διαλύει τον κοινωνικό ιστό και μας εθίζει στον αυταρχισμό και στην επιβολή μέτρων με χημικά και βία, προκειμένου να ικανοποιήσει τις μνημονιακές πολιτικές της, δημιουργεί οργή και επιθυμία για εκδίκηση, προϋποθέσεις που θρέφουν την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Και όσο ανέχεται τους νεοναζί και την ακροδεξιά βία τους, παρά τις υποκριτικές δηλώσεις περί άκρων, ο φασισμός ριζώνει στην κοινωνία και σκοτώνει τα παιδιά της, παρότι δεν ευθύνονται αυτά για την κατάντια της χώρας. Αν η κυβέρνηση, λοιπόν, δε μπορεί ή δε θέλει να αντιμετωπίσει το φασισμό και να υπερασπιστεί τη δημοκρατία, αλλά και αν αφήνει την αστυνομία στο ρόλο του θεατή εγκληματικών ενεργειών, τότε οφείλει άμεσα να παραιτηθεί».
Το χέρι των ακροδεξιών δολοφόνων το όπλισαν το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, η ανοχή απέναντι στον εθνικισμό και οι πολιτικές που έφεραν σε απόγνωση τους πολίτες.
Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής έπρεπε να αντιμετωπιστεί ριζικά όταν βρισκόταν ακόμη στο σκοτάδι του πολιτικού και κοινωνικού περιθωρίου και όχι όταν μετατράπηκε σε κάδο απορριμμάτων της ψήφου των πολιτών με διψήφια ποσοστά. Τότε που οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαν θέσει στο ευρωκοινοβούλιο  (Σεπτέμβριος 2009) το ζήτημα της «απαγόρευσης της λειτουργίας νεοναζιστικών ομάδων όπως η Χρυσή Αυγή» και ακολούθησε ως απάντηση η αδιαφορία και η είσοδος του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση.
Από την άλλη, οι πολίτες που στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή οφείλουν να αναρωτηθούν γιατί αυτή σκοτώνει τα νιάτα και το διαφορετικό, γιατί προσφέρει φόβο και θάνατο, αντί για τη λύτρωση από την κρίση που υποσχόταν και υπόσχεται προεκλογικά. Πιστεύουν ακόμη ότι η Χρυσή Αυγή τιμωρεί τους ένοχους και έτσι θα σώσει τη χώρα;
Για τις καταγγελίες ότι η δολοφονία έγινε παρουσία αστυνομικών που δεν αντέδρασαν οφείλει ανεξάρτητη αρχή να τις διερευνήσει και για μια ακόμη φορά να εξεταστεί η ιδιότυπη σχέση Χρυσής Αυγής και ΕΛΑΣ.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα συμμετέχουν στις Αντιφασιστικές Συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 18.00 στην Αμφιάλη – Κερατσίνι οδό Παναγή Τσαλδάρη 60, στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.
Περισσότερες πληροφορίες: Θανάσης Μακρής, τηλ, 6974263565

 [Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ Αντιμετωπίστε το φασισμό ή παραιτηθείτε!”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο