Ένα ακόμα θύμα των περικοπών στον κλάδο της Υγείας στην Ευρυτανία

Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013 και κατατίθεται στο πλαίσιο . Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απαντήσεις σε αυτή την καταχώρηση μέσωRSS 2.0 . Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση ή trackback σε αυτή την καταχώρηση από το site σας


«Έ νας πενηνταπεντάχρονος πολίτης πατέρας 4 παιδιών, 17 Αυγούστου φεύγει προδομένος από την καρδιά του αβοήθητος στο Κάτω Ραπτόπουλο .Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας, καθώς το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γρανίτσας «Π.Π.Ι.Γ.» τα Σαββατοκύριακα δεν λειτουργεί και ιατρός στο χωριά δεν υπάρχει, όπως και ασθενοφόρο το όποιο κατέφθασε δυόμισι ώρες μετά από το Καρπενήσι.


Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και ο νομός Ευρυτανίας.

Όπως ενημερώνει τον Τέρενς Κουίκ ο Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Ευρυτανία Κωνσταντίνος Μπακόλας, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, αλλά και πληροφοριών από περιφερειακά-τοπικά ηλεκτρονικά και έντυπα Μέσα, το ασθενοφόρο έφτασε από το Καρπενήσι 2,5 ώρες μετά το συμβάν, αδυνατώντας να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια, ενώ το ασθενοφόρο που στάθμευε στη Γρανίτσα και που παραχωρήθηκε από το ΕΚΑΒ και κινούνταν με εθελοντές, έχει ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ! ! !

Την ίδια ώρα, οι 11 Αγροτικοί ιατροί, εκτός από τις βάρδιες που πρέπει να καλύψουν επί 24ωρης βάσης στο (Κ.Υ.Δ.Φ.), έχουν να καλύψουν μέσα σε ορεινό και δύσβατο δίκτυο, με μεταφορές πολύωρες και τα αγροτικά-περιφερειακά ιατρεία παραμελημένων χωριών του νομού, έχοντας υποστεί ψυχική και σωματική κόπωση καθώς και οικονομική αδυναμία κάλυψης των δαπανών για τις αποστάσεις αυτές καθώς δεν καλύπτονται οι μεταφορές αυτές.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ακόμα πιο προκλητικές και προσβλητικές καταστάσεις προκύπτουν μέσα από την ενδελεχή συνεχή έρευνα και επαφή μας μέσα στον πολύπαθο Νομό Ευρυτανίας.

Σας αποκαλύπτουμε και σας ενημερώνουμε, πως σε κανένα Περιφερειακό-Αγροτικό ιατρείο, αλλά και στο Ασθενοφόρο το οποίο κινείται στο Δήμο Αγράφων και σταθμεύει στο ΚΥΔΦ δεν υπάρχει απινιδωτής για καρδιολογικά περιστατικά παρά μόνο καρδιογράφος.

Ακόμα και στην περίπτωση που το «Π.Π.Ι.Γ.» ήταν στελεχωμένο από ιατρούς, πιθανόν να ήταν αδύνατο να παρασχεθεί η ενδεδειγμένη παροχή πρώτων βοηθειών απουσία ειδικευμένου τεχνικού υλικού.

«Σας καλώ να ζήσετε και να βιώσετε την εξαθλίωση την φτωχοποίηση την εγκατάλειψη και την διάλυση του Νομού Ευρυτανίας και του Δήμου Αγράφων για μια εβδομάδα, ίσως τότε καταλάβετε «τι εστί βερίκοκο», υπογραμμίζει απευθυνόμενος στον Άδωνη Γεωργιάδη ο Τέρενς Κουίκ και ζητά τη στελέχωση των Περιφερειακών και Αγροτικών Ιατρείων με Αγροτικούς Ιατρούς, την κάλυψη με απινιδωτές των Περιφερειακών Ιατρείων του Δήμου Αγράφων και Δήμου Καρπενησίου, την παραλαβή ενός 4Χ4 ειδικής μονάδας εντατικής θεραπείας και την κατασκευή δύο ελικοδρομίων για την άμεση διακομιδή των ασθενών.
 [Πηγή Admin ]

0 Απαντήσεις για... for “ Ένα ακόμα θύμα των περικοπών στον κλάδο της Υγείας στην Ευρυτανία”

Αφήστε μια απάντηση

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική ή αγγλική γλώσσα (όχι greeklish) και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.

Recently Commented

Recent Entries

Φώτο